G4Media.ro

Jill Biden vizitează România și Slovacia la finalul săptămânii/ Prima doamnă a…

sursa foto: Facebook/ Flotus

Jill Biden vizitează România și Slovacia la finalul săptămânii/ Prima doamnă a SUA se va întâlni vineri cu militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu, iar sâmbătă cu refugiați ucraineni și voluntari

Jill Biden se va deplasa în Europa de Est la sfârșitul acestei săptămâni pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni, anunță nytimes.com. Prima doamnă a SUA intenționează să plece joi de la Washington pentru a vizita România și Slovacia, două țări membre NATO care se învecinează cu Ucraina și care au primit un milion de ucraineni refugiați mai arată publicația americană.

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, oprindu-se mai întâi vineri la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala București, anunță CNN.

La București, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar. România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei (după Polonia), sute de mii de ucraineni trecând granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Jill Biden, profesor la un colegiu comunitar, va petrece, de asemenea, un timp la București cu educatori care ajută la predarea copiilor ucraineni strămutați și îi ajută la școlarizarea lor, pe măsură ce se adaptează la noul lor mediu.

Sâmbătă seara, Jill Biden va merge la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite, înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni. De asemenea, Biden îi va saluta pe slovacii care și-au deschis casele pentru familiile din Ucraina care au căutat refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, potrivit UNHCR.

Jill Biden își va încheia călătoria luni, 9 mai, prin întâlniri cu membri ai guvernului slovac înainte de a pleca spre Statele Unite. Călătoria va fi a doua deplasare în străinătate a primei doamne în singurătate; în iulie, ea a mers în Japonia pentru a asista la ceremoniile de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. O mare doamna! O așteptăm cu plăcere!

 2. Sa ințelegem ca Joe, soțul doamnei, este incapabil sa mai conducă SUA și o trimite pe soție în deplasări?

  • E la fel ca in Rusia unde mizeria e incapabil sa conducă… si acolo prima doamn… a, stai, ala nu are prime doamne, are diar amante si crve 🤣🤣🤣

  • bosorogu e fricos, daca venea zicea buna ziua budapesta

 3. Serviciile sunt pe jar … se mai aude ceva de executia cu explozibil plasat in masina omului de afaceri de la Arad? Acum alearga si legitimeaza oamenii prin jurul ambasadei SUA la Bucuresti.

  • Pai n-ai auzit că nenea ăla a fost executat silit de ANAF pentru neplata impozitelor? E noua procedura de lucru!

 4. Un colegiu comunitar, denumit uneori colegiu sau colegiu tehnic, este o instituție de învățământ superior de doi ani sprijinită de plătitor de impozite. Termenul „comunitate” se află în centrul misiunii unui colegiu comunitar. Cum au fost la noi Școlile de Arte și Meserii.

 5. Cred că organizează un pod aerian pentru cel puțin 3 milioane de refugiați ucraineni pe care să-i ducă în SUA !

 6. Ce importanți suntem!
  În SUA este o conducere la fel de slabă ca peste tot în lume….ne bucurăm de toate scursurile lumii.

  • @ Wooow! „În SUA este o conducere la fel de slabă ca peste tot în lume” – bai postac rus, nu stiu in ce lume traiesti tu, da’ io zic sa iesi din jocul triburile si sa inchizi calculatorul ala. E timpul sa revii in lumea reala ca ailalta iti da erori.

 7. De ce nu senilache? Să nu avem de cine râde?

 8. Si prima noastra doamna e lasata de izbeliste?

 9. Si asta e doctor inginer savant academician?
  Sa le zica victimelor si refugiaților ca prezența ei le tine de foame, frig, durere, tristete, depresie…

 10. Prima noastră doamnă, doamna Carmen a făcut vreu minim gest de compasiune față de ucraineni? Sau să-și fi deschis măcar una din cele șase case pentru ucraineni?

 11. Dr. Jill Biden, DOCTOR pentru voi, sarantocilor!

 12. Mosul a obosit rau si isi trimite nevasta prin vecini. Cine a ajuns sa conduca lumea.