G4Media.ro

Jens Stoltenberg și-a depus candidatura pentru funcţia de viitor guvernator al băncii…

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg și-a depus candidatura pentru funcţia de viitor guvernator al băncii centrale din Norvegia/ Mandatul de secretar general al NATO se încheie în septembrie 2022

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se numără printre persoanele care şi-au depus candidatura pentru funcţia de viitor guvernator al băncii centrale din Norvegia, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe de la Oslo, potrivit Reuters.

„Ministerul de Finanţe m-a contactat în noiembrie şi m-a întrebat dacă aş lua în considerare o astfel de poziţie. Am făcut asta acum. E o poziţie pentru care sunt foarte motivat”, a declarat Stoltenberg pentru agenţia de presă NTB.

Poziţia de guvernator al băncii centrale se va elibera la 1 martie, însă Stoltenberg a precizat că şi-ar încheia mai întâi mandatul de la NATO, care va dura până la sfârşitul lunii septembrie 2022.

Stoltenberg, care are studii de economie, a fost premier al Norvegiei în 2000-2001 şi 2005-2013 înainte de a deveni în 2014 secretar general al NATO. Printre alte posturi guvernamentale, el a mai fost şi ministru de finanţe.

Actuala guvernatoare adjunctă a Norges Bank, Ida Wolden Bache, văzută de mulţi ca unul dintre favoriţi, se numără de asemenea printre cele 22 de persoane care concurează pentru post.

Candidatul învingător se va ocupa de stabilirea ratelor dobânzilor, precum şi de supravegherea puternicului fond suveran al bunăstării pe care îl deţine Norvegia, cel mai mare din lume, cu active de 1.400 de miliarde de dolari.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Nato.int

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Bun la toate.Acum Isarescu.

  2. Cum ar veni, deși era demult evident, NATO sau MIC sunt de fapt numele complexului militar-industrial-financiar. O clasă transnațională de milionari sau servanți ai acestora, bine poziționați în structurile clientelare ale guvernelor US și UE, a căror avere depinde de uciderea de nevinovați cu drone și bombe…. splendoare occidentală.

    • bati campii. NATO e de fapt subsidiara armatei americane pt ca nu decide nimic fara aprobarea americanilor. Cand ai 70% ca forta militara din NATO e si normal sa fii cel care conduci de fapt uniunea. stoltenberg si gioana sunt de fapt doar de fatada.