G4Media.ro

Jens Stoltenberg îl întâlnește pe ministrul de externe al Ucrainei pentru a…

Sursa foto: Flickr / Ministry of Defense of Ukraine

Jens Stoltenberg îl întâlnește pe ministrul de externe al Ucrainei pentru a discuta despre tensiunile militare în creștere de la graniță, cu două zile înainte de Consiliul NATO-Rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se vor întâlni luni la Bruxelles pentru a discuta despre tensiunea militară în creştere la frontiera dintre Rusia şi Ucraina, transmite duminică EFE.

Reuniunea are loc cu două zile înainte de Consiliul NATO-Rusia, prevăzut pentru miercuri, la Bruxelles.

În ultimele zile, NATO şi-a intensificat consultările pe acest subiect, în contextul în care, înaintea vizitei lui Kuleba la sediul alianţei, miniştrii de externe aliaţi au avut vineri o reuniune extraordinară prin videoconferinţă pentru a se coordona înaintea dialogului cu Moscova.

După videoconferinţa de vineri, Stoltenberg a dat asigurări că este „un semnal pozitiv” faptul că Rusia doreşte să dialogheze cu Statele Unite şi cu Alianţa Nord-Atlantică pe fondul tensiunilor militare în creştere la frontiera cu Ucraina, însă a avertizat totodată că „riscul de conflict este real”.

În plus, secretarul general al NATO s-a întâlnit sâmbătă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre desfăşurarea militară a Rusiei în apropierea Ucrainei şi despre „implicaţiile pentru securitatea europeană”, potrivit unui mesaj postat pe Stoltenberg pe contul său de Twitter.

„NATO continuă să se coordoneze cu partenerul său strategic, UE, în timp ce ne pregătim pentru reuniunea Consiliului NATO-Rusia”, a adăugat Stoltenberg.

La rândul său, şefa executivului european a scris pe Twitter după întâlnirea cu Stoltenberg că asocierea strategică dintre UE şi NATO „este esenţială pentru pacea şi stabilitatea din Europa”.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Flickr / Ministry of Defense of Ukraine

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. I-a transmis tutei de la Comisie ca trebuie sa se pregătească fie pentru un conflict prin Europa, fie cu niste miliarde pentru Ucraina. Pana la urma se ajunge tot la pusculita europeana.