G4Media.ro

Jeff Bezos anunță că va dona, cât timp este în viață, cea…

sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Jeff Bezos anunță că va dona, cât timp este în viață, cea mai mare parte a averii sale de 124 de miliarde de dolari unor organizații de caritate

Jeff Bezos va dona cea mai mare parte din averea sa personală în valoare de 124 de miliarde de dolari unor scopuri caritabile şi va face acest lucru în următorii câțiva ani sau cel puțin cât timp este în viață. Fondatorul Amazon a făcut anunţul în exclusivitate pentru CNN, precizând că averea sa va fi donată unor proiecte pentru ”lupta împotriva schimbărilor climatice” şi a ”diviziunilor sociale și politice profunde care afectează umanitatea”, notează La Stampa, citată de Rador.

Bezos nu a furnizat date şi nici detalii privind proiectele. Dar, în orice caz, pentru CNN este prima dată când omul de afaceri anunță că vrea să doneze cea mai mare parte din averea sa. Miliardarul a făcut aceste dezvăluiri cu ocazia unui intreviu pe care l-a acordat postului CNN sâmbătă, din casa lui din Washington. Bezos, care a vorbit în prezența partenerei sale, jurnalista Lauren Sánchez, a spus că împreună încearcă să identifice instrumentele și proiectele potrivite pentru a face aceste donații. Președintele executiv al Amazon este în prezent al patrulea cel mai bogat om din lume, după Elon Musk (203 miliarde în active personale), Bernard Arnault (138 miliarde) și Gautam Adani (125 miliarde).

Miliardarul american nu a dat prea multe detalii despre felul în care se va desfăşura această mare acţiune de caritate, însă atunci când a fost întrebat dacă intenționează să-şi doneze majoritatea activelor sale din timpul vieții, Bezos a răspuns clar: ”Da, vreau”.

În acelaşi timp, interviul a reprezentat și o oportunitate de a le oferi lui Bezos și Sánchez ocazia de a aborda diverse subiecte: de la opiniile politice ale lui Bezos, la impactul unei posibile recesiuni economice, până la proiectul lui Sánchez de a vizita spațiul cu un echipaj alcătuit exclusiv din femei.

sursa: La Stampa (traducere: Rador/ Cătălina Păunel)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Siiigur ca da. Va dona banii unor organizatii de caritate controlate tot de el. Tratamentul fiscal pentru ONG-uri e mai bun decat cel pentru firme. Doar nu credeti ca isi va imparti pur si simplu miliardele altora?

  2. Mai bine sa o doneze pana nu o prapadeste precum ceo-ul de la ftx.

  3. Normal, că altfel ar fi taxat la greu, așa mai bine pe șmechereala cu donații o scoate altfel.
    Nu ați văzut că toți miliardarii din SUA fac asta, e pe bani grei consultanța in domeniul asta, Buffett nu zice că plătește mai puține taxe față de secretara lui.
    Daca cu adevărat ai vrea sa faci bine, sa donezi, etc nu ai mai tine angajații aia să facă treaba mica in sticle prin depozitele imense in care lucrează, că le i-a prea mult timp până ar ajunge la toalete.

  4. Sa doneze, dar nu e nevoie sa se laude