G4Media.ro

Janusz Wojciechowski, comisarul desemnat pentru portofoliul european al Agriculturii, investigat de OLAF…

Janusz Wojciechowski, comisarul desemnat pentru portofoliul european al Agriculturii, investigat de OLAF pentru fraudarea bugetului european

OLAF a comunicat înainte de a fi anunțată componența noii Comisii Europene că polonezul este cercetat pentru ”nereguli privind cheltuirea banilor din bugetul european pentru acoperirea unor costuri de călătorie”, a precizat publicația brusselstimes.com în ediția din 8 septembrie, preluată de lanțulalimentar.ro

Contactat de France Press, Janusz Wojciechowski a declarat că ar fi vorba de suma de 11.250 de euro, pe care a restituit-o Parlamentului European când a constatat că nu a inclus în deconturi câteva documente justificative pentru acoperirea unor cheltuieli de transport, în perioada 2009 – 2011, când a fost europarlamentar. El a mai precizat agenției franceze că a restuit banii din inițiativă proprie și nu la somația Parlamentului European. Politicianul polonez a acuzat o ”eroare administrativă” și a asigurat că va furniza OLAF o exlicație completă.

Publicația germană Der Spigel a notat, în schimb, că OLAF ar cerceta alte cheltuieli, decât cele invocate de Wojciechowski.

Polonezul Janusz Wojciechowski a avut mai multe mandate de europarlamentar, fiind chiar membru al Comisiei pentru Agricultură, iar în prezent este membru al Curții Europene de Conturi.

Comisarul propus pentru portofoliul agriculturii europene a ajuns europarlamentar în 2004, din partea Partidului Țăranilor Polonezi ( Polish Peasants’ Party, în poloneză Polskie Stronnictwo Ludowe ), apoi, din anul 2010, a devenit membru al partidului ”Lege și Dreptate”. În 2016, a ajuns membru al Curții Europene de Conturi.

Citește integral pe lanțulalimentar.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De Parchetul European nu se mai vorbește ?

  2. Ce mutra de Wódka Wyborowa are individul acesta!

  3. Deci, șansele ca acești comisari sa treacă de parlamentul UE devin din ce in ce mai mici
    Cred că și audierile vor fi cu circ…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.