G4Media.ro

Jandarmeria: Luni seara, la Biroul Electoral Sector 1 a fost observat un…

Sursa foto: Facebook Jandarmeria Română

Jandarmeria: Luni seara, la Biroul Electoral Sector 1 a fost observat un bărbat care umbla într-un sac. A spus că erau materiale auxiliare. Un membru al biroului a comunicat că nu este nicio problemă

Jandarmeria Capitalei a anunțat că, luni seara, la Biroul Electoral Sector 1 un jandarm a observat un bărbat care umbla într-un sac și care i-a spus că acesta s-a rupt, iar în el sunt materiale auxiliare folosite în procesul de votare. Jandarmul a verificat vizual conținutul sacului și a constatat că sacul conține tușiere metalice și rechizite. A informat un membru al biroului, care i-a comunicat că nu este nicio problemă.

Comunicatul Jandarmeriei:

În data de 10.06.2024, în jurul orei 20:50, pe timpul desfășurării activității de predare a sacilor cu buletine de vot și a celorlalte materiale folosite în procesul electoral, către Biroul Electoral Sector 1, un jandarm aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a observat o persoană de sex masculin care a controlat în interior unul dintre saci.

Persoana în cauză i-a declarat jandarmului că, pe timpul manipulării sacilor, unul dintre aceștia, în care se aflau materiale auxiliare folosite în procesul de votare, s-a rupt, fiind necesară mutarea materialelor în alt sac.

Jandarmul a verificat vizual conținutul sacului, constatând că acesta conține tușiere metalice și rechizite, iar ulterior a informat un membru al Biroului Electoral al Sectorului 1, care i-a comunicat faptul că nu este nicio problemă, nefiind vorba despre manipulare a unor buletine de vot, ci doar a unor materiale auxiliare folosite de către membrii comisiilor electorale.

Reiterăm faptul că Jandarmeria Română, în conformitate cu prevederile legii de organizare și funcționare și ale statului cadrelor militare, este o instituție apolitică și nu desfășoară niciun fel de activități cu caracter electoral.

Context. Antena 3 a difuzat marți seară un video care surprinde doi președinți ai secțiilor de votare care recunosc şi arată poliţiei că sacii cu buletinele de vot nu sunt sigilați.

Totul s-a petrecut pe trotuarul din fața sediului pe care Primăria Sectorului 1 l-a pus la dispoziție în Piața Amzei, pentru Biroul Electoral de Sector.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Îl apucase munca pe bugetar la 9 seara 😃
    Exact la sacul cu tușiere. I se făcuse frică că nu sunt umede? 😃