G4Media.ro

Jandarmeria a dat 40 de amenzi după protestul din Piața Universității împotriva…

Jandarmeria a dat 40 de amenzi după protestul din Piața Universității împotriva certificatului verde / Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru că nu s-a purtat masca de protecție

Jandarmii au aplicat 40 de sancţiuni persoanelor care au participat la protestul împotriva certificatului verde COVID-19 din Piaţa Universităţii, cele mai multe pentru că nu s-a purtat masca de protecţie.

„În data de 28 octombrie a.c., începând cu ora 20:00, în Piaţa Universităţii, s-a desfăşurat o adunare publică de protest  iniţiată în mediul online, fără a întruni condiţiile impuse de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare şi Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată”, a transmis, vineri, Jandarmeria Bucureşti.

Sursa citată a precizat că pe timpul manifestaţiei, au fost constatate mai multe încălcări ale cadrului legal în vigoare, motiv pentru care jandarmii au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.000 de lei.

Potrivit jandarmilor, 20 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. h) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare. Articolul prevede – ”nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor”.

De asemenea, 15 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. k) din Legea nr. 55/2020. Articolul respectiv prevede: „participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori la întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise, interzise în conformitate cu art. 5 alin. (3) lit. a).

Alte cinci sancţiuni au fost date pentru ”nerespectarea interdicţiilor stabilite conform art. 5 alin. (3) lit. a) de a organiza mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise”.

„În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare şi aplicarea măsurilor care se impun”, au mai transmis jandarmii.

Peste 100 de persoane au participat, joi seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la un protest faţă de vaccinare, scandând „Nu ne vaccinăm”.  Între aceştia s-a aflat şi liderul AUR George Simion.

Sursa foto: Captură video – Facebook/ George Simion

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. la congresul PNL de 5000 de oameni nu s-au dat amenzi pentru nepurtarea mastii

  nici la marsul g.a.y. pride

 2. La marșul de LGTV HD+ ați dat amenzi? Cât de lături să fiți?

 3. Jandarmeria isi reconfirma, daca mai era nevoie, statutul de executant fidel al conducerii(indiferent de culoarea politica)…
  Minte multa nu se cere, sa fii prost, sa ai putere! Asta-i deviza lor…

  • de aici si vorba ca
   „ordinele se executa, nu se discuta”

   Felicitari jandermeriei si autoritatilor ca stiu sa faca ceea ce au invatat in scoala, si anume , sa scrie.
   Nu iti trebuie creier ca sa scrii pe o hartie.
   Deci procesele verbale se completeaza pe o parte si pe cealalta se fac plangeri impotriva procesului verbal
   in cele din urma sa isi faca treaba judele ca doar de aia vor primii pensii speciale.
   in rest doar poluare …
   succes pe planeta tuturor