G4Media.ro

Iulie 2021, una din cele mai călduroase luni din ultimii 60 de…

Iulie 2021, una din cele mai călduroase luni din ultimii 60 de ani. Cod portocaliu de caniculă până duminică

Luna iulie a intrat în top 3 cele mai călduroase din 1961 și până în prezent, susțin meteorologii. Mai mult, au fost întregistrate recorduri și pentru cele mai călduroase dimineți în ultimele zile, transmite Digi24.ro

Până duminică este cod portocaliu de caniculă în șapte județe din sud și în Capitală, iar cea mai mare parte a țării rămâne sub cod galben. Specialiștii avertizează însă că cel mai probabil, valul de caniculă va continua cel puțin până în primele zile ale lunii viitoare.

„Putem considera că iulie 2021 a fost o lună a lui Cuptor, confirmată de ceea ce s-a întâmplat în acest val de căldură persistent, cel mai călduros din această vară, și acest lucru a făcut ca luna iulie a acestui an să se afle în top 3 cele mai călduroase luni iulie din 1961 și până în prezent.

Avem o abatere termică pozitivă la acest moment de 2 grade Celsius pentru intervalul 1 – 29 iulie, va mai conta și ziua de 30 și ziua de 31 și se alătură astfel lunii iulie a anului 2015, după 2012 și 2007”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„Pentru luna viitoare ne așteptăm la un debut la fel de cald, este posibil să prelungim avertizarea meteorologică cod portocaliu și cod galben și pentru ziua de 2 august, luând în considerare faptul că este posibil ca și luni în regiunile de sud și sud-est ale țării să înregistrăm valori de temperatură în jurul a 40 de grade, în special în sudul Olteniei și al Munteniei.

De asemenea, marți, posibil în zona de câmpie din sud, ne așteptăm la 37 de grade Celsius și acest lucru ar urma să fie caracteristic cel puțin pentru prima decadă a lunii august”, a spus Elena Mateescu.

„Datele arată că este posibil ca până în jurul datei de 16 august să vorbim de temperaturi peste mediile climatologice, în special în jumătatea sudică a țării pentru săptămâna 2 – 9 august, iar pentru 9 – 16 august în special în jumătatea sud-vestică a țării.

Nu în ultimul rând, același fenomen poate persista chiar și în săptămâna 16 – 23 august, din nou în jumătatea vestică, după care vor fi valori apropiate de normal”, a precizat directorul ANM, citat de Digi24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Inseamna ca in 2008,2006 si 2005 au fost blanzi cu 43 si 45 grade la umbra.

  2. Mesaj pentru cei care cred ca Bill Gates conduce lumea: nu exista incalzire globala, vi se pare, incendiile de vegetatie sunt doar o iluzie ca sa faceti turism la Mamaia, unde e mai scump.

    • Asemenea si ingherul din Brazilia, care a determinat dublarea pretului cafelei. Transformarea stiintei in dogma naste monstri.

  3. Deci acum 60 de ani a fost si mai cald
    QED

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.