G4Media.ro

Iulia Navalnaia îi cheamă pe ruşi să îşi exprime opoziţia faţă de…

Sursa foto: captură din video

Iulia Navalnaia îi cheamă pe ruşi să îşi exprime opoziţia faţă de Putin la alegerile prezidenţiale din 17 martie / Ea a calificat scrutinul prezidenţial drept o „mascaradă”

Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus decedat Aleksei Navalnîi, i-a chemat miercuri pe ruşi să îşi exprime opoziţia faţă de Vladimir Putin duminică, 17 martie, în a treia şi ultima zi a alegerilor prezidenţiale, ce ar urma să îi aducă acestuia un nou mandat în absenţa unor veritabili candidaţi de opoziţie, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

„Puteţi să votaţi orice candidat cu excepţia lui Putin, puteţi să vă anulaţi buletinul de vot, puteţi să scrieţi ‘Navalnîi’ cu litere mari”, a îndemnat ea într-o înregistrare video pe YouTube, calificând scrutinul prezidenţial drept o „mascaradă”.

„Trebuie să mergem la secţia de vot în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, 17 martie la prânz”, a mai spus văduva lui Navalnîi, ale cărui funeralii săptămâna trecută la Moscova au strâns mai multe mii de persoane.

„Putem să venim şi să constatăm că suntem numeroşi şi puternici împotriva războiului, corupţiei şi fărădelegii”, a continuat ea.

Aleksei Navalnîi lansase această idee la începutul lui februarie, transmiţând din detenţie că „aceasta ar putea fi o demonstraţie puternică a stării de spirit a ţării”.

Potrivit Iuliei Navalnaia, „este o acţiune foarte simplă şi sigură”, care ‘nu poate fi interzisă’ de autorităţi.

În acelaşi mesaj, Iulia Navalnaia le-a mulţumit miilor de simpatizanţi care i-au adus un omagiu soţului său vinerea trecută, cu prilejul funeraliilor, şi ulterior la mormânt.

„Aceste imagini sunt impregnate nu doar de durere şi de tristeţe, dar şi de speranţă”, a spus ea, salutând persoanele ‘cele mai curajoase, cele mai oneste din ţara noastră’.

„Suntem mulţi şi, atât timp cât suntem împreună, nimic nu e terminat”, a mai spus Navalnaia în mesajul său.

„Alături de voi, există probabil mulţi oameni care sunt contra lui Putin şi contra războiului. Şi, dacă vom veni în acelaşi timp, vocea noastră contra lui Putin va răsuna mult mai puternic”, a mai îndemnat ea.

În acest timp, Kremlinul dă asigurări că ruşii sunt în număr mare „uniţi” în jurul preşedintelui Putin, a cărui realegere este aşteptată la scrutinul ce se va desfăşura între 15 şi 17 martie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...