G4Media.ro

Italia: Creșterea numărului de migranți în Europa este legată de activitatea mercenarilor…

Foto: Captură video The Times

Italia: Creșterea numărului de migranți în Europa este legată de activitatea mercenarilor Wagner în Africa / Doi membri ai guvernului susțin că mulți migranți provin din zone controlate de grupul Wagner și există o strategie de război hibrid

Actualul boom al migranților, care lovește Italia, mai puternic decât alte țări europene, se datorează presiunii exercitate de activitatea mercenarilor plătiți de ruși ai lui Wagner în Africa, au declarat luni ministrul apărării Guido Crosetto și ministrul de Externe Antonio Tajani, citat de ANSA.

Crosetto a declarat că creșterea numărului de plecări de migranți din Africa se datorează, cel puțin parțial, strategiei folosite de grupul Wagner în mai multe țări africane.

„Mi se pare că, la ora actuală, se poate spune cu siguranță că creșterea exponențială a fenomenului migrator de pe coastele africane face parte, de asemenea, într-o măsură deloc neglijabilă, dintr-o strategie clară de război hibrid pe care divizia Wagner, mercenari în solda Rusiei, o pune în aplicare, folosindu-și greutatea considerabilă în unele țări africane”, a declarat Crosetto.

La rândul său, Tajani, vorbind după discuțiile cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Ierusalim, a declarat Ministrul a continuat să sublinieze „îngrijorarea” cu privire la faptul că „mulți migranți provin din zone controlate de grupul Wagner. Nu aș dori să existe o încercare de a împinge migranții spre Italia”.

Crosetto susține că ”frontul sud-european” devine din ce în ce mai periculos.

”UE, NATO și Occidentul, la fel cum au înțeles că atacurile cibernetice fac parte din confruntarea globală pe care a deschis-o conflictul ucrainean, ar trebui să înțeleagă acum că și frontul sud-european devine pe zi ce trece mai periculos. De asemenea, ar trebui să înțeleagă că imigrația necontrolată și continuă, adăugată la criza economică și socială, devine o modalitate de a lovi în mod clar și tăios țările cele mai expuse, în primul rând Italia, și opțiunile lor geostrategice”, susține ministrul de Externe italian.

„Alianța atlantică”, a adăugat el, „se consolidează dacă împărtășim și problemele care decurg din alegerile colective, dar riscă să se fisureze dacă țările cele mai expuse la represalii de diferite tipuri, cum ar fi deschiderea „robinetelor” imigrației de către unele state, sunt lăsate singure”, a încheiat oficialul italian.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Problema este ca toata lumea stie ca acesti imigranti creaza si vor crea probleme uriase statelor europene. Dar guvernele UE orbite de ideologia stangista, actioneaza ca si cum ar fi angati la Wagner.

  2. Un nou motiv pentru a ajuta bravul popor ucrainian sa invinga natiunea de betivani si hoti de veceuri care teror1zeaza o lume intreaga.