G4Media.ro

Italia: Certificatul sanitar COVID-19 a devenit obligatoriu și pentru accesul în mijloacele…

Italia: Certificatul sanitar COVID-19 a devenit obligatoriu și pentru accesul în mijloacele de transport pe distanțe lungi

Certificatul sanitar COVID-19 (certificatul verde – green pass) a devenit obligatoriu în Italia și pentru accesul în mijloacele de transport pe distanțe lungi, cum ar fi avioanele, trenurile de mare viteză, autocarele inter-regionale și feriboturile, potrivit Reuters.

Certificatul sanitar COVID-19 oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară.

Guvernul italian a făcut acest certificat obligatoriu în timpul verii pentru a încuraja populaţia să se vaccineze anti-COVID-19. Documentul a fost cerut iniţial pentru accesul în baruri, restaurante, pe stadioane sau pentru activităţile de cultură-divertisment, utilizarea sa fiind treptat extinsă.

Instituirea acestui certificat obligatoriu a declanşat proteste din partea adversarilor vaccinării, care au ameninţat că miercuri vor bloca traficul feroviar.

Totuși, există în rândul populației o majoritate covârșitoare care sprijină atât vaccinarea, cât și folosirea certificatului sanitar, în condițiile în care 70,1% dintre italienii cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinaţi cu schema completă.

Guvernul de la Roma a mai decis ca certificatul sanitar să fie obligatoriu şi pentru profesori odată cu începerea anului şcolar. Este luată în calcul şi posibilitatea ca acesta să fie cerut de asemenea tuturor angajaţilor din sectorul public şi celor care lucrează în supermarketuri.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. pazea ca vin sosocii! 🤣🤣🤣

  • Chiar si in acea situatie, masca reduce acel miros. Si l-ar reduce si mai mult daca vinovatul ar purta masca si la fund 🙂

 2. Foarte bine, la noi e o bataie de joc mersul cu trenul, foarte putini poarta masca.
  Unii mai si plescaie mancarea de la Mc, ca n-au avut timp sa manance pana sa plece trenul.

 3. @010
  Mai schimba placa…sau masca….esti b anal😀

 4. Ce tara penibila a ajuns Italia, urmasa Romei !
  Si pe vremea lui Traian era mai multa democratie in Italia.
  S-au corcit in asa hal cu magrebienii, ca nu a mai ramas nimic din spiritul roamanilor. Ma uitam la echipa de fotbal cu care au castigat campionatul european, cu greu gaseai un jucator mai deschis la culoare.

  • Adevarul e ca tu faci parte dintr-o natiune ariana. Cum draq se gasec romanii sa fie rasisti cand noi suntem vazuti ca cei mai romanes dintre europeni.