G4Media.ro

ISW: Sistemele de apărare aeriană din Moscova sunt desfășurate pentru a pregăti…

ISW: Sistemele de apărare aeriană din Moscova sunt desfășurate pentru a pregăti societatea pentru un război prelungit

Institutul american pentru studiul războiului (ISW) nu consideră, în raportul pe care îl prezintă zilnic, că desfășurarea sistemelor de apărare aeriană la Moscova are legătură cu amenințarea unui atac dinspre Ucraina, potrivit BBC.

În ultima săptămână, pe rețelele de socializare rusești au apărut o mulțime de fotografii și clipuri video, din care rezultă că pe acoperișurile unor clădiri din Moscova au fost instalate sisteme de apărare antiaeriană. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze aceste informații, iar un membru al Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Evgheni Lebedev, a sugerat că fotografia este rezultatul unei editări.

Cu toate acestea, potrivit ISW, unii bloggeri militari ruși au reacționat favorabil la publicarea imaginilor cu apărarea aeriană. Aceștia au apreciat că locuitorii Moscovei vor înțelege, în sfârșit, că „se desfășoară un război dur”.

Probabil că Kremlinul a amplasat sisteme de apărare aeriană în Moscova doar de dragul publicării acestor imagini „provocatoare”, consideră experții. Astfel, ei încearcă să le demonstreze rușilor pericolul imediat pe care îl reprezintă pentru ei războiul din Ucraina.

Este puțin probabil ca Kremlinul să creadă în amenințarea la adresa Moscovei din partea armatei ucrainene, cel mai probabil este vorba de un spectacol pentru a pregăti spațiul informațional din interiorul Rusiei pentru un război prelungit și alte victime.

Aceste acțiuni pot face parte, de asemenea, dintr-o nouă operațiune de informare menită să plaseze războiul din Ucraina în contextul narațiunii rusești despre Marele Război Patriotic, mai arată ISW.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Deci sunt la misto.

 2. Posibil sa fie machete, 20tone pe o cladire.. cam mult.

 3. Totul este desfășurat pentru a păcăli și prosti plebea din orcistan, putler își creează argumentul sa continue mobilizarea – carne de tun.

  Cine dracu își propune să atace haznaua aia de Kremlin ?! Cocina.

  • Rusia e o orgie de minciuni și manipulări. Ce ar fi de atacat în Moscova? Ucraina lovește doar ținte militare.

 4. Se pregătesc pt foame, întuneric și irelevanță, milioane de săraci prostiți de o clica de îmbuibați.

  • Situation asemanatoare cu cea de la noi

 5. Săriti rusilor,în bocanci,”inamicul”se apropie😆
  Nu ca „inamicul” este doar in mintea bolnavă si în interesul „hîrbar” al cercurilor putiniste.
  După aratarea pisicii,în chip de tevi de tun,la care se închină Kiril,urmează decretul.