G4Media.ro

ISW: Putin ar putea anunța chiar astăzi un nou val de mobilizare

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

ISW: Putin ar putea anunța chiar astăzi un nou val de mobilizare

Președintele rus Vladimir Putin ar putea anunța o a doua mobilizare de trupe pentru a-și extinde armata chiar astăzi, potrivit unui raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), relatează Sky News.

În septembrie anul trecut, Putin a ordonat o mobilizare parțială în Rusia, iar ministrul apărării de la Kremlin, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia a recrutat 300.000 de rezerviști.

A fost prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial și a părut a fi o recunoaștere a faptului că războiul Moscovei din Ucraina nu decurge conform planului.

ISW precizează că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Putin va ține miercuri un discurs la Sankt Petersburg, cu ocazia comemorării a 80 de ani de la momentul în care forțele sovietice au rupt asediul nazist al Leningradului.

„Lui Putin îi place să folosească date simbolice pentru a se adresa poporului rus, iar unii bloggeri ruși pro-război au remarcat că el va profita de această ocazie pentru a declara fie mobilizarea, fie războiul cu Ucraina”, precizează ISW.

„Serviciile secrete ucrainene și occidentale au avertizat, de asemenea, în mod repetat, cu privire la pregătirile de mobilizare ale lui Putin, programate pentru mijlocul lunii ianuarie”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Sa-i toace pe toti Putin, pana mai raman doar babe si neveste fericite posesoare de Lada. Rusii destepti, cati or mai fi, sa uite de tara de origine si sa-si piarda urma undeva in civilizatie, dupa posibilitati.

  2. Nu e adevarat. Acum 1 an avea 150 de mii de soldati,din care au murit cam 5000 dupa cum ne-a anuntat onestul Kremlin. Apoi a mai luat cu arcanul 300 de mii de civili din care au murit 63 (tot dupa Kremlin). Si acum se vorbeste de mobilizare cand nici aia 300 de mii nu au echipament si arme din secolul asta?

  3. Asa de repede s-a terminat ultima şarjă de põrci prôsťi? Doar cateva luni au tinut ? 😅😅

    Proasta calitate, mai aveti multi pôrci dăştia care sunt gata sa moara penteu visele unui schozofrenic in timp ce familiile lor mor de foame in saracie? 🤣🤣

    • urata natie, p.r.o.s.t.i.gramada rusnacii.. ar putea sa fie mai bogati ca americanii la cate bogatii au subsolurile rusiei, in schimb au pe Putler si oligarhii lui cu iahturi si palate fara numar..

  4. Sa-i mobilizeze pe toti. Dupa ce-i mobilizeaza si mor se pot stabili ungurii in Rusia argumentand ca era „terra deserta” cand au ajuns ei.

  5. Putin îi extermină pe ruși. Și nici nu-i pasă de ei.

  6. Partizane comentarii. Ucrainienii utilizeaza in mod defectuos sistemele antiaeriene. Si-au doborat singuri elicopterul cu ministrul de interne. Dar nu pot sa recunoasca asta .