G4Media.ro

ISW: Prigojin pregătește un context pentru a justifica incapacitatea mercenarilor Wagner de…

sursa foto: Twitter

ISW: Prigojin pregătește un context pentru a justifica incapacitatea mercenarilor Wagner de a finaliza încercuirea orașului Bahmut

Noul raport zilnic al Institutului american pentru Studiul Războiului (ISW) analizează încercările fondatorului grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, de a explica situația din jurul Bahmut, relatează BBC.

Experții militari au atras atenția asupra unui interviu recent acordat de Prigojin, în care acesta a afirmat că forțele ucrainene se pregătesc pentru o contraofensivă în cinci direcții distincte: spre regiunea Belgorod, spre regiunea Kremennaya, spre regiunea Bahmut, spre Donețk și spre regiunea Zaporojie. Potrivit lui, aceste operațiuni vor începe de la jumătatea lunii aprilie, așa că a cerut trupelor ruse să se pregătească pentru aceste contraofensive cu muniție și echipament.

Analiștii ISW consideră că Prigojin a descris forțele ucrainene ca având suficientă putere de luptă pentru a lansa o contraofensivă masivă în tot teatrul de operațiuni, pentru a justifica eșecul Wagner de a finaliza încercuirea Bahmut.

ISW a raportat anterior că luptătorii Wagner vor efectua probabil atacuri asupra unor așezări care sunt mai ușor de capturat la nord și nord-vest de Bahmut, deoarece capacitatea lor de a obține succese tactice în orașul Bahmut propriu-zis este redusă, iar Prigojin încearcă probabil să prezinte aceste acțiuni ca fiind o gardă de flanc în vederea pregătirii unei contraofensive ucrainene.

În plus, experții militari notează că contraofensiva ucraineană descrisă de Prigojin implică și faptul că, în opinia sa, trupele rusești vor ceda în curând inițiativa Ucrainei și vor fi forțate să treacă în defensivă, în loc să continue ofensivele blocate sau nereușite în zonele Kremennaya, Bakmut, Avdiivka sau Vuhledar.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nici măcar nu au fost aproape, toţi stau ascunşi prin tranşee ca şobolanii.