G4Media.ro

ISW: Grupul de mercenari Wagner lansează recrutarea prin intermediul cluburilor sportive din…

Sursa foto: OLIVER BUNIC / AFP

ISW: Grupul de mercenari Wagner lansează recrutarea prin intermediul cluburilor sportive din Rusia „pentru a ținti tinerii”

Evgheni Prigojin, șeful grupului paramilitar Wagner Group, ar fi început să recruteze noi luptători prin intermediul cluburilor sportive din Rusia, relatează Sky News.

Grupul Wagner este responsabil pentru o mare parte din ofensiva rusă din estul Ucrainei, cei care au fugit raportând că luptătorii sunt folosiți ca „carne de tun”.

Prigojin a recrutat deja sute de mercenari din închisorile rusești.

Dar joi, el a afirmat că Wagner a înființat un număr nespecificat de centre de recrutare prin intermediul cluburilor sportive, unde va fi verificată aptitudinea fizică a potențialilor recruți.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un grup de reflecție cu sediul în SUA, afirmă că acest lucru „reprezintă probabil o extindere a eforturilor de recrutare a lui Wagner, care se desfășoară în prezent, orientate către tineri”.

ISW a adăugat că”Fundația New America a observat că structurile de recrutare organizaționale ale Grupului Wagner le reflectă pe cele folosite de Organizația All-Russian Organisation-Voluntary Society for Assistance to the Army, Aviation, and Navy of Russia (DOSAAF), un manager cheie de recrutare pentru rezervele militare rusești și pentru fosta mișcare de tineret din epoca sovietică.

„New American Foundation a identificat, de asemenea, legături între Grupul Wagner, alte grupuri ultranaționaliste de recrutare și DOSAAF.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...