G4Media.ro

ISU Timiș avertizeaza: Gardurile despărțitoare montate în supermarketuri împiedică evacuarea în caz…

ISU Timiș avertizeaza: Gardurile despărțitoare montate în supermarketuri împiedică evacuarea în caz de incendiu

Gardurile despărțitoare montate în unele hipermarketuri, care separă persoanele vaccinate de cele nevaccinate anti-COVID-19, pot îngreuna evacuarea în caz de incendiu, avertizează şeful ISU Timiş, colonel Lucian Mihoc, citat de Rador.

Într-un supermarket din comuna Dumbrăviţa, a fost montat un zid metalic pe mijlocul culoarului din magazin, care delimitează partea de autoservire de alte spaţii comerciale, dar unde se comercializează inclusiv produse alimentare de strictă necesitate. În aceste spaţii din afara autoservirii accesul se face doar pe baza certificatului verde. De asemenea, în hipermarketul din Calea Aradului din Timișoara, accesul se face prin lateral, printr-o ușă de incendiu, fiind și aici garduri delimitatoare.

“Fac o referire la galeriile comerciale, pentru că am văzut în mass-media că sunt unele galerii comerciale care au făcut o separaţie fizică cu garduri delimitatoare pentru anumite categorii de persoane, vaccinaţi/nevaccinaţi, cu certificat verde şi fără certificat. Din punct de vedere al normelor privind prevenirea şi stingerea incendiilor, aceste delimitatoare de tip gard pot îngreuna partea de evacuare. În acest sens vom avea discuţii cu reprezentanţii galeriilor comerciale, pentru că, din punctul nostru de vedere, aceste delimitatoare nu trebuie să-şi aibă existenţa pe holurile de evacuare”, a explicat şeful ISU Timiş.

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a precizat că instituţia nu a eliberat niciun înscris în sensul acestor delimitări din spaţiile comerciale. (Sursa foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. De parca obiectivele cu avize/autorizatii de securitate la incendiu false sunt mai sigure.

  • Toate magazinele medii sau mari au cel puțin câte o ușă, altele decât cele pe care se face intrarea în mod obișnuit, pe fiecare parte pt evacuarea de urgență. Nu ar trebui să ne facem mari probleme de magazine, încă nu a fost niciun incendiu cu victime în magazine, dar în spitale au fost zeci.

 2. Fiti serioși, nu se poate asa ceva. Si au si extinctoare.

 3. Ce nebunii mai urmeaza? Autobuze/vagoane diferite pentru cei cu certificat si fara certificat, cartiere diferite pentru cei cu sau fara certificat? Istoria se repeta? Deja e interzis accesul in magazinele nealimentare. In Bacau un doctor nu mai primeste in cabinet la consultatie sau control decat daca persoana cu probleme de sanatate este vaccinata.
  Constant prin multe canale se transmite ideea ca cel care nu are certificatul covid este un pericol pentru societate, un individ care merita sa fie pedepsit.

 4. Doar atat incalca? Demnitatea si drepturile omului nu? Am mai vazut astfel de garduri la Auschwitz-Birkenau.

 5. Felicitari ISU Timis!
  Fuie Mritz