G4Media.ro

Istoric maghiar: Utilizarea simbolului Ungariei Mari este în mod evident o provocare.…

Sursa foto: captură Facebook / Viktor Orban

Istoric maghiar: Utilizarea simbolului Ungariei Mari este în mod evident o provocare. Principala problemă este că liderii ungari legitimează acest lucru în mod deschis

Istoricul maghiar Krisztián Ungváry afirmă că utilizarea simbolului Ungariei Mari este în mod evident o provocare, iar principala problemă este că liderii ungari legitimează acest lucru în mod deschis. Afirmația potrivit căreia steagul Ungariei Mari arborat la meciurile de fotbal simbolizează solidaritatea cu fanii maghiari de peste graniță „atinge limita ridicolului”, mai spune istoricul, potrivit hvg.hu.

„Cunosc argumentele susținătorilor că acesta este doar un simbol istoric, dar problema este că din punctul de vedere al celeilalte părți același simbol are semnificația opusă. Pentru suporterii maghiari, Ungaria Mare înseamnă să simtă că fac parte dintr-un meci în care pot obține victorii simbolice asupra celuilalt (…) Este foarte dificil să se traseze linia de demarcație între unde se termină libertatea de exprimare și unde începe incitarea împotriva comunității sau ce este inacceptabil din cauza faptului că este de prost gust”, a mai spus istoricul într-un interviu.

În opinia sa, principala problemă nu este faptul că simbolul este sau nu interzis pe stadioane, ci că „liderii responsabili ai statului nici măcar nu dau un exemplu, ci încearcă să legitimeze dublul limbaj și această simbolistică în mod deschis”. „În timp ce ei știu exact ce fac cu ea.”

Ungváry s-a referit, printre altele, la faptul că însuși premierul Viktor Orbán a fost fotografiat purtând un fular cu harta Ungariei Mari la un meci al echipei naționale și chiar obișnuia să aibă un autocolant cu Ungaria Mare pe mașina sa.

În opinia istoricului, acest simbol are o mare încărcătură, pentru că în acest context „poartă mesajul unei supremații (superiorități) maghiare de care ne-ungurii nu au fost niciodată cu adevărat fericiți, ca să mă exprim foarte delicat. Acest lucru este incompatibil, incompatibil cu valorile Uniunii Europene.”

Citește și Cine e bancherul miliardar Sandor Csanyi care promovează steagul Ungariei Mari la meciurile de fotbal: Mâna dreaptă a lui Viktor Orban, oligarh cu afaceri în Rusia / Implicat într-un scandal bancar cu BNR

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Este sigur (biztos) ca Dl Ungváry nu-i nietzsche istoric nici magyar ci un tradator de neam si patrie, care sürgős fi-va pedepsit si dispretuit de toata natia de peste granita si de pe tot globul pamântesc !!!!!! (În Szekelyföld poate fi chiar si scuipat în virtutea autonomiei teritoriale!)