G4Media.ro

Israelul îi convoacă pe ambasadorii ţărilor care au votat pentru un „stat…

sursa foto: Consiliul Europei

Israelul îi convoacă pe ambasadorii ţărilor care au votat pentru un „stat palestinian” la ONU

Ministerul israelian de Externe a anunţat sâmbătă că i-a convocat pentru duminică pe ambasadorii ţărilor din Consiliul de Securitate care au votat în favoarea aderării cu drepturi depline a palestinienilor la Naţiunile Unite, notează AFP, transmite Agerpres.

„Ambasadorii Franţei, Japoniei, Coreei de Sud, Maltei, Republicii Slovace şi Ecuadorului vor fi convocaţi” duminică şi „le va fi exprimat un protest puternic”, a indicat ministerul pe contul său de X.

Un protest va fi prezentat şi ambasadelor ţărilor care au votat pentru propunerea algeriană, care a fost respinsă, vizând îmbunătăţirea statutului palestinienilor care din 2012 au statutul inferior de „stat observator nemembru”.

Potrivit ministerului, mesajul adresat ambasadorilor este următorul: „Un gest politic către palestinieni şi un apel la recunoaşterea unui stat palestinian – la şase luni după masacrul din 7 octombrie – este un primă pentru terorism”.

„Israelul nu va accepta înfiinţarea unui stat terorist care îşi pune în pericol cetăţenii”, a adăugat textul.

Palestinienii au cerut Consiliului de Securitate să accepte ca un „stat palestinian” deja recunoscut de majoritatea capitalelor să-şi ocupe locul „legitim” în cadrul Naţiunilor Unite.

Însă, cu ocazia votului de joi, Statele Unite, care au făcut tot ce a fost posibil pentru a întârzia votul, nu au ezitat să recurgă la dreptul lor de veto, pe care îl folosesc în mod regulat pentru a-şi proteja aliatul israelian.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...