G4Media.ro

Israelul anunță că nu-i mai prelungește viza coordonatoarei pentru afaceri umanitare a…

sursa foto: captura video

Israelul anunță că nu-i mai prelungește viza coordonatoarei pentru afaceri umanitare a ONU în teritoriile palestiniene, Lynn Hastings

Israelul a informat Naţiunile Unite că viza coordonatoarei pentru afaceri umanitare a ONU în teritoriile palestiniene, Lynn Hastings, acuzată anterior că nu este „imparţială”, nu va fi reînnoită, a făcut cunoscut vineri un purtător de cuvânt al ONU, relatează AFP conform Agerpres.

Canadiana Lynn Hastings a fost numită în decembrie 2020 de secretarul general Antonio Guterres coordonatoare pentru afaceri umanitare a ONU în teritoriile palestiniene şi adjunct al emisarului pentru Orientul Mijlociu Tor Wennesland.

„Am fost informaţi de autorităţile israeliene că nu vor reînnoi viza lui (Lynn) Hastings după ce aceasta expiră în cursul acestei luni”, a declarat Stéphane Dujarric, purtătorul de cuvânt al lui Antonio Guterres, refuzând să precizeze în această etapă dacă responsabila, cu sediul la Ierusalim, va fi înlocuită sau dacă îşi va continua activitatea din altă locaţie.

El a asigurat că diplomata canadiană se bucură în continuare de „încrederea deplină” a secretarului general.

„Aţi văzut nişte atacuri publice pe Twitter împotriva ei care au fost complet inacceptabile”, a adăugat Stéphane Dujarric.

La sfârşitul lui octombrie, Ministerul israelian de Externe a criticat-o printre alţii pe Lynn Hastings pe reţeaua socială X (fostă Twitter), acuzând-o că nu este nici „imparţială”, nici „obiectivă”.

„Retorica periculoasă a lui Hastings pune în pericol civilii nevinovaţi israelieni şi palestinieni”, potrivit mesajului însoţit de o înregistrare video deplorând în special faptul că ea nu a condamnat atacul Hamas suficient de repede.

Alţi reprezentanţi ai ONU au fost, de asemenea, puternic criticaţi de oficiali israelieni încă de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat pe 7 octombrie de atacul sângeros al mişcării palestiniene împotriva Israelului.

Ambasadorul israelian la ONU, Gilad Erdan, a cerut de mai multe ori demisia secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres,. La sfârşitul lui octombrie, el a mai afirmat că Israelul nu va mai acorda vize reprezentanţilor ONU „ostili” Israelului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Foarte bine.