G4Media.ro

Israel reduce perioada de izolare de la 7 la 5 zile pentru…

Israel reduce perioada de izolare de la 7 la 5 zile pentru persoanele infectate cu COVID-19, dar asimptomatice/ Decizia a fost luată de teama destabilizării economiei

Guvernul israelian a decis luni să reducă durata carantinei pentru persoanele pozitive la COVID-19, dar asimptomatice, de la şapte la cinci zile, în contextul în care numărul record de contaminări provoacă, ca şi în alte ţări, temeri privind destabilizarea economiei, relatează AFP şi Reuters.

„Această decizie ne va permite să continuăm să protejăm sănătatea publică, pe de o parte, şi să asigurăm stabilitatea economiei pe de alta, chiar dacă este dificil”, a declarat premierul Naftali Bennett într-un scurt video postat de biroul său.

Măsura intră în vigoare de miercuri. Israelul, confruntat cu varianta Omicron cu o răspândire mult mai rapidă, se alătură numărului tot mai mare de ţări care au redus durata carantinei pentru persoanele contaminate, ca şi Franţa, Spania, Argentina, SUA şi Anglia.

Din decembrie 2020, Israelul a fost una dintre primele ţări care şi-a vaccinat masiv populaţia cu două doze, iar din vară a introdus o doză de rapel.

Aceste măsuri au permis Israelului să vaccineze cu două doze peste 80% dintre adulţi şi cu trei doze puţin peste jumătate din populaţia ţării.

Dar, cum eficacitatea vaccinului s-a diminuat după mai multe luni, guvernul a dat undă verde inoculării cu a patra doză pentru persoanele vulnerabile şi de peste 60 de ani.

Israelul, care şi-a închis frontierele după descoperirea, la sfârşitul lui noiembrie, pe teritoriul său a primului caz de Omicron, le-a redeschis la începutul lui ianuarie în pofida unei creştere importante a numărului de contaminări.

În total, peste 1,7 milioane de contaminări cu coronavirus au fost înregistrate de la începutul pandemiei în Israel şi 8.318 decese asociate, potrivit cifrelor oficiale.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. credeam ca stiinta a indicat precis cate botnite de hartie sunt necesare

  2. Pun profiturile deasupra vieții. Ntz ntz.

  3. Cum se mai schimbă „știința” asta când te ajunge realitatea din urmă…

    • Așa s-a tot schimbat de 2000 de ani. Numai superstițiile rămân la fel. Iar pe superstițioși realitatea nu reușește să -i ajungă niciodată din urmă.

    • ”Știința” tot continuă să se schimbe. De ce? Pentru că ”știința” nu se face fără bani, fără mulți bani. Or cine plătește este tot acela care comandă și muzica! Așa că… da! ”știința” se schimbă. Pentru că dacă este un lucru pe care oamenii de ”știință” îl iubesc mai mult decât adevărul ”științific” acela este Banul!