G4Media.ro

Israel, premierul Benjamin Netanyahu: „Nu vom accepta anarhia și violența” / De…

Foto: Facebook Prim Ministrul Israelului

Israel, premierul Benjamin Netanyahu: „Nu vom accepta anarhia și violența” / De mai bine de două luni, mii de israelieni manifestează împotriva reformelor lansate de Guvern

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că violenţa şi anarhia nu vor fi tolerate, după ce protestele în masă împotriva controversatelor reforme judiciare ale guvernului său au intrat în a 11-a săptămână, relatează duminică Agerpres, conform dpa.

„Nu vom accepta anarhia”, a subliniat premierul Netanyahu în cadrul reuniunii săptămânale a cabinetului. „Sunt cei care cer blocarea autostrăzilor, refuzul, sânge pe străzi şi atacare unor oficiali. Nu vom accepta aceasta. Nu vom accepta violenţa – din orice parte”, a menţionat premierul israelian.

Sute de mii de israelieni au ieşit din nou în stradă sâmbătă pentru a protesta împotriva controversatelor reforme judiciare ale guvernului religios de dreapta, pe care criticii le denunţă ca fiind antidemocratice.

Presa estimează că aproximativ 250.000 de persoane au luat parte în a 11-a săptămână de proteste, fiind dintre cele mai mari din istoria Israelului.

De mai bine de două luni, mii de israelieni manifestă împotriva reformelor propuse de Benjamin Netanyahu, care ar permite Parlamentului să anuleze deciziile Curţii Supreme cu majoritate simplă. În plus, politicienii vor avea o influenţă sporită în numirea judecătorilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Netanyahu vrea să instaureze o dictatură teocratică și se plânge de proteste.

  2. ” Presa estimează că aproximativ 250.000 de persoane au luat parte în a 11-a săptămână de proteste, fiind dintre cele mai mari din istoria Israelului.” „Sunt cei care cer blocarea autostrăzilor, refuzul, sânge pe străzi şi atacare unor oficiali. (250.000 ?!! Nu-s cam multicei?) Nu vom accepta aceasta. Nu vom accepta violenţa – din orice parte”, a menţionat premierul israelian”. No comments.