G4Media.ro

Israel: Ministrul Apărării cere să fie stopată reforma în Justiție, în timp…

sursa foto: Captură video

Israel: Ministrul Apărării cere să fie stopată reforma în Justiție, în timp ce protestele israelienilor continuă

Ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a afirmat sâmbătă, într-o declaraţie televizată, că guvernul trebuie să pună capăt modificărilor din justiţie, care provoacă clivaje ce pun în pericol securitatea ţării, relatează Agerpres.

‘Această divizare ce se adânceşte se infiltrează în instituţiile militare şi de apărare – acesta este un pericol clar, imediat şi real pentru securitatea Israelului’, a afirmat Gallant într-o scurtă declaraţie.

Gallant exprimase anterior îngrijorări cu privire la un val de israelieni care au promis că nu se vor prezenta la convocările pentru militari rezervişti dacă reforma justiţiei va merge mai departe, ministrul avertizând că situaţia ar putea slăbi pregătirea de luptă şi coeziunea naţională.

Gallant a spus că sprijină reforme în sistemul de justiţie, însă acestea trebuie făcute cu un acord larg.

Declaraţia ministrului apărării arată fisuri în coaliţia lui Benjamin Netanyahu, ministrul poliţiei, Itamar Ben-Gvir, de extremă dreapta, cerându-i premierului, la scurt timp după aceea, să îl demită pe Gallant.

Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă la Tel Aviv pentru a continua să protesteze împotriva reformei judiciare dorite de guvern, înaintea unei săptămâni cruciale ce ar urma să fie marcată de alte dispoziţii legislative şi noi manifestaţii de masă, a relatat AFP.

Manifestaţiile se succed în fiecare săptămână după ce guvernul condus de Netanyahu, cel mai de dreapta din istoria Israelului, a prezentat în ianuarie un proiect de reformă care divizează ţara.

Potrivit criticilor săi, reforma să crească puterea politicienilor asupra celei a magistraţilor şi reduce rolul Curţii Supreme, punând în pericol caracterul democratic al statului Israel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...