G4Media.ro

Isărescu, întrebat dacă ia în considerare un nou mandat de guvernator al…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Isărescu, întrebat dacă ia în considerare un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale: O să mă duc în Parlament dacă o să fiu invitat

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou mandat de guvernator se va prezenta la audieri, transmite Agerpres.

„Aşa cum am răspuns data trecută, nu pot să mă dezmint, decizia este la nivelul Parlamentului. Nu este la nivelul meu. Deci o să mă duc în Parlament dacă o să fiu invitat”, a declarat, Mugur Isărescu, întrebat dacă va candida pentru funcţia de guvernator în condiţiile în care premierul Marcel Ciolacu a declarat că îl susţine pentru încă un mandat la conducerea BNR.

Mugur Isărescu (74 de ani) a fost întrebat şi la prezentarea Raportului asupra inflaţiei din februarie dacă va mai candida pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

„Noi nu putem să luăm nicio decizie. Parlamentul hotărăşte, partidele politice, aşa cum spune legea. Noi trebuie să ne facem aici datoria până în ultimul moment şi să dăm Consiliului următor o situaţie stăpânită….Nu, nu poate într-adevăr (să fie forţat – n. r.) şi nu poate să forţeze pe nimeni într-adevăr, dar aşa cum s-a întâmplat până acum au loc discuţii responsabile şi serioase între cei care sunt propuşi, cei care sunt şi aşa mai departe. Dar am vrut să vă spun că nu depinde de noi. Până când nu ne cheamă Parlamentul, nu ne apucăm să comentăm. Ne ţinem de treabă”, a spus atunci Mugur Isărescu.

Jurnaliştii au vrut, totuşi, să ştie dacă el îşi doreşte încă un mandat de guvernator.

„Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez. Adică…din când în când trebuie să mă uit la buletin. Deci, a apărut clar această problemă, nu ? Nu, tânăr nu mai sunt. Am fost odată, dar sunt totuşi mulţi ani de atunci”, a răspuns Isărescu la conferinţa din februarie.

Actualul mandat de guvernator al lui Mugur Isărescu expiră în toamna 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Hai mai, că nesimțirea nu cunoaște rușinea!