G4Media.ro

Irlanda a anunţat cele mai stricte restricţii legate de noul coronavirus de…

Irlanda a anunţat cele mai stricte restricţii legate de noul coronavirus de la începutul anului trecut

Irlanda a anunţat, miercuri, adoptarea celor mai stricte restricţii legate de Covid-19 de la începutul anului trecut, în urma unui ”tsunami” de infecţii provocate de noua tulpină a coronavirusului care a urcat numărul spitalizărilor la un nivel record şi a provocat temeri că sistemul de sănătate va fi depăşit de situaţie, transmite Reuters, citată de News.ro.

Rata de infectări cu Covid-19 aferentă unei perioade de 14 zile s-a mărit de patru ori, de la 819 cazuri la 100.000 de persoane, alimentată de noua tulpină, mai contagioasă, indentificată prima oară în Marea Britanie, şi de relaxarea restricţiilor înainte de Crăciun.

Autorităţile au raportat miercuri un maxim record de 7.836 de cazuri.

”Lucrătorii din sănătate, deja extenuaţi, se confruntă acum cu un tsunami de infecţii, chiar mai mare ca în primul val”, a declarat premierul Michael Martin într-o conferinţă în care a anunţat noile măsuri.

Guvernul a decis, miercuri, închiderea majorităţii şcolilor şi a şantierelor de construcţie, pentru o perioadă de cel puţin trei săptămâni, înăsprind carantina care închisese deja majoritatea unităţilor de cazare şi a magazinelor, în timp ce vizitele la domiciliu fuseseră interzise.

Vicepremierul Leo Varadkar a declarat că barurile şi restaurantele din Irlanda ar trebui să fie pregătite pentru faptul că vor rămâne probabil închise până la sfârşitul lunii martie, în timp ce ţara aşteaptă livrarea unor vaccinuri suficiente pentru a controla virusul.

sursa: News.ro

sursa foto: Pixabay

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Il cheama „Micheal Martin” nu „Michael..”

    • Si ce, astepti sa corecteze astia ?..Nu stii, daca prostul nu e si fudul, parca nu e prost destul

  2. Cum pe noi nu ne va afecta noua tulpina, nici vorba de planuri pentru asa ceva… Slab si guvernul asta, care doar constata prezentul si trecutul, nici pe astea bine…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.