G4Media.ro

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, care declara că fata de 14 ani…

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, care declara că fata de 14 ani găsită plină de sânge pe strada a avut relaţii sexuale „consimţite”, a demisionat după ce șeful Consiliului Județean i-a cerut să plece

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, şi-a dat demisia, marţi, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea (foto), după declaraţiile la adresa fetei de 14 ani găsită pe stradă plină de sânge, care ar fi plecat din centru de plasament cu bilet de voie şi ar fi întreţinut voit relaţii sexuale cu un băiat de 15 ani, transmite News.ro

Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, Groza şi-a dat demisia marţi dimineaţă, după circa 8-9 ani cât s-a aflat în această funcţie.

„Am cerut demisia directorului general adjunct de la DGASPC pentru acele declaraţii, nu e posibil ca un director de Protecţia Copilului să facă asemenea declaraţii. E inacceptabil. Totodată, am trimis încă de ieri, am semnat un ordin pentru o comisie de anchetă la DGASPC să vedem ce s-a întâmplat acolo. În urma solicitării, dimineaţă şi-a dat demisia”, a declarat Fotea.

Preşedintele CJ Galaţi a spus că declaraţiile lui Groza sunt „inacceptabile, mai ales că a fost vorba despre un minor”.

„Ancheta nu vizează anumite persoane, ci dacă s-a respectat modul şi procedura, cum a plecat, dacă a plecat cu bilet de voie, dacă putea lua acest bilet de voie şi celelalte chestiuni de funcţionare. Vizează modul cum a funcţionat, iar dacă nu a funcţionat bine care sunt persoanele responsabile de aceste disfuncţionalităţi”, a mai spus Fotea.

Doi poliţişti de la IPJ Galaţi sunt vizaţi de o anchetă internă după apariţia unor imagini în care asistă pasiv la momentul apariţiei unei fete de 14 ani, plină de sânge, pe o stradă din oraş.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Galaţi anunţau că măsurile împotriva celor doi poliţişti pot fi de la mustrare până la destituirea din Poliţie.

Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru întreţinere de relaţii sexuale cu un minor, fără a avea deocamdată certă informaţia că fata, care provine dintr-un centru de plasament, a fost violată.

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, spunea că fata de 14 ani nu ar fi fost victima unui viol şi că ea a afirmat că ar fi întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu un băiat de 15 ani, pe care l-a numit prietenul său. O anchetă internă a început la DGASPC Galaţi.

Adolescentul bănuit că a avut relaţii sexuale cu fata de 14 ani a fost găsit de poliţişti, el fiind dus la Parchet pentru audieri. Marţi, Poliţia Judeţeană Galaţi a transmis că ancheta continuă cu băiatul în stare de libertate şi că nu s-au primit încă rezultatele oficiale ale raportului de expertiză medico-legală.

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunţat, luni, că s-au dispus verificări la Secţia 1 Poliţie din municipiul Galaţi, fiind vizaţi cei doi poliţişti acuzaţi că nu au acordat ajutor fetei de 14 ani violate, dar şi şeful secţiei. ”Vă asigur că după această cercetare vor fi luate cele mai aspre măsuri”, a transmis ministrul.

Sursa: News.ro

Citește și

Cine sunt cei doi polițiști de la Galați care au refuzat să o ajute pe fața plină de sânge/ Șefii lor au stabilit o primă sancțiune: până la finalizarea anchetei vor patrula doar pe jos

A fost depistat adolescentul de 15 ani din Galați bănuit de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Grobienii ăștia aflați in poziții de directorași, adevărați dinozauri ai nomenclaturii comuniste, azi aflați in rândurile urmașului PCR – FSN, actualmente PSD-ALDE, sunt atât de proști încât nu își dau seama cerol au. Fuck doar umbră pământului. Ne mai miram că in fruntea guvernului avem o semianalfabetă funcțională, Veorica dă Videle.

  2. Fiecare pasare pe limba ei piere. O buna ilustrare a proverbului in cazul acestui dobitoc care s-a trezit vorbind.

  3. la „protectia copilului” e angajata numai clientela de partid!

    • Pai da, daca nu reusesc sa protejeze cum trebuie, cine se plange? Vreun orfan?
      Niste shulfe ordinare …