G4Media.ro

Iranul neagă implicarea în atacul mortal cu drone din Iordania, care a…

Sursa foto:© Sameer Chogale | Dreamstime.com

Iranul neagă implicarea în atacul mortal cu drone din Iordania, care a ucis trei soldați americani

Teheranul a negat orice implicare în atacul cu dronă care a ucis trei soldați americani la o bază din Iordania, în apropiere de granița cu Siria, după ce președintele american Joe Biden a dat vina pe milițiile susținute de Iran și a promis răzbunare, transmite The Guardian.

Într-o declarație publicată de agenția de știri de stat Irna, misiunea ONU a Teheranului a declarat: „Iranul nu a avut nicio legătură și nu a avut nimic de-a face cu atacul asupra bazei americane”, adăugând: „Există un conflict între forțele americane și grupurile de rezistență din regiune, care ripostează prin atacuri de răzbunare”.

Atacul de sâmbătă cu drone fără pilot asupra avanpostului militar Tower 22 a fost primul atac mortal împotriva forțelor americane de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas în octombrie și a provocat unde de șoc în tot Orientul Mijlociu.

Responsabilitatea atacului a fost revendicată de gruparea umbrelă Rezistența Islamică, susținută de Iran, care încearcă de mult timp să alunge trupele americane din Irak și Siria și au folosit războiul din Gaza ca fundal pentru a intensifica aceste eforturi și a lărgi câmpul de luptă.

Trei soldați ai armatei americane au fost uciși și cel puțin 30 au fost răniți într-un atac cu dronă în cursul nopții asupra unui mic avanpost american din Iordania, marcând astfel prima dată când militari americani au fost uciși de focuri inamice în Orientul Mijlociu de la începutul războiului din Gaza. Incidentul de securitate este extrem de important pentru că, dacă SUA decid să riposteze, ar putea duce la o tensionare suplimentară a situației. Detalii aici

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...