G4Media.ro

Iranul l-a convocat pe ambasadorul britanic pentru a-i reproșa modul „ostil” în…

sursa foto: captura

Iranul l-a convocat pe ambasadorul britanic pentru a-i reproșa modul „ostil” în care presa de limbă farsi din Londra a acoperit cazul Mahsa Amini

Liderii din Iran l-au convocat pe ambasadorul britanic pentru a-i reproșa faptul că presa de limba farsi de la Londra ar fi acoperit „în mod ostil” cazul Masha Amini, relatează news.sky.com.

Mulți iranieni, în special tineri, consideră că moartea tinerei Amini este rezultatul măsurilor extrem de severe pentru controlul disidenței și al tratamentului din ce în ce mai violent aplicat de poliția morală femeilor tinere din Iran.

Iranul l-a convocat pe ambasadorul Marii Britanii pentru a protesta față de ceea ce consideră a fi o atmosferă ostilă creată de mass-media de limbă farsi cu sediul la Londra, pe fondul protestelor internaționale care au loc după moartea tinerei Mahsa Amini care se afla în custodia poliției iraniene.

Moartea tinerei de 22 de ani, după ce a fost reținută pentru că ar fi purtat prea lejer eșarfa hijab, a declanșat proteste în zeci de orașe din întreaga țară, inclusiv în capitala Teheran.

De asemenea, proteste violente au loc și la Londra, relatează standard.co.uk. Duminică, protestatarii s-au ciocnit cu poliția în fața Ambasadei iraniene din centrul Londrei. Până în prezent, în Londra au fost efectuate cinci arestări, iar mai mulți ofițeri au fost răniți.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai astia(sefii iranieni – aiatolahii) ce stiu?? Ca orice scrie in presa este comandat sau macar aprobat de catre “sefu”…
    Ei si rusii, dar macar ei nu mimeaza presa libera si/sau democratia!!