G4Media.ro

Iranul deţine o cantitate de uraniu îmbogăţit de 14 ori mai mare…

Iranul deţine o cantitate de uraniu îmbogăţit de 14 ori mai mare decât limita autorizată de acordul din 2015, transmite AIEA

Iranul deţine de acum o cantitate de uraniu slab îmbogăţit de 14 ori mai mare decât limita autorizată de acordul din 2015, potrivit unui raport consultat marţi de AFP şi care va fi examinat în cadrul unei reuniuni a Consiliului guvernatorilor al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la începutul lunii martie, relatează AFP.

Iranul a confirmat marţi intrarea în vigoare a unor restricţii pentru inspecţiile AIEA, după expirarea unui ultimatum al Teheranului privind ridicarea sancţiunilor americane, notează AFP.

Washingtonul a reintrodus în 2018, sub preşedinţia lui Donald Trump, sancţiunile suspendate conform acordului din 2015 între Iran şi puterile internaţionale. SUA s-au retras unilateral din înţelegerea cunoscută ca JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action – Planul Comun şi Cuprinzător de Acţiune), semnată alături de Rusia, China, Regatul Unit, Franţa, Germania şi Uniunea Europeană, prin care, în schimbul suspendării sancţiunilor, Iranul s-a angajat să îşi îngheţe programul de înarmare atomică. Partea iraniană a început să încalce progresiv prevederile JCPOA din 2019.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Un acord se respecta doar de o parte?

 2. Pe scurt,Trump avea dreptate.

 3. Perșilor li se rupe SUA n două, japonezele fac franzele imperialiste, concluzia imperialismul capitalist nu mai stă în bomba miseilor yankey în stabilirea ordinii mondiale 🤣

 4. Pai asta spuneau criticii acordului inca de la semnare: tratatul nu impiedica practic Iranul de la nicio actiune. Era doar o perdea de fum, care sa le dea ocazia liderilor tarilor semantare sa se felicite intre ei pentru progres in dosarul iranian.
  Intre timp Iranul a profitat o vreme de ridicarea restrictiilor (ceea ce cere in ziua de azi, din nou), in timp ce si-a vazut in liniste de treaba.

  • Ar cam trebui împiedicate toate națiile sa mai dețină arme nucleare, nu doar Iranul ca vinovati de situație sunt cei care s au înarmat primii. Aia fiind americanii. Degeaba se umblă cu sancțiuni și restricții ca nu se mai merită. Răul a fost deja făcut de americani la Hiroshima. De asta se înarmează și alții!

 5. Agenția Internațională pentru Energie Atomica nu mai are legitimitate. Este o unealta folosita de marile puteri ca să poată domina pe alții. Acționează doar la cheremul SUA fără sa discute despre armele nucleare pe care americanii le cară în spațiu. Imbecilitate internațională! Adevărata amenințare la adresa securității globale o reprezintă tot SUA și Rusia. Nu are nicio treaba programul nuclear din Iran sau din DPRK, cu amenințarea globală. Trăim într o lume condusă prost și coordonată prost. ONU este aceeași tagmă de proști, la fel ca și AIEA, este o organizație aproape inexistentă, și adusa la viață când le convine americanilor sa poate pună bariere altor state după bunul lor plac. Organismele internaționale și au pierdut rațiunea de a mai exista și supun în mod vizibil și evident alte state sub papucul Americii. DOBITOCIE MONDIALĂ.

 6. AIEA și ONU sunt niște gunoaie manevrate de America. De ce nu se discută despre armele americanilor, despre toate rachetele și avioane de război pe care le fac?? Din cauza asta se înarmează și Iran și Coreea de Nord.

  • Pai Iranul declara ca vrea bomba atomica ca sa distruga Israelul nu din cauza avionelor Americane. Ati ramas in urma cu propaganda mujica. Trebuia bagat ceva cu sionismul agresiv…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.