G4Media.ro

Iranul avertizează UE cu privire la desemnarea Gardienilor Revoluţiei drept organizaţie teroristă:…

sursa foto: Facebook

Iranul avertizează UE cu privire la desemnarea Gardienilor Revoluţiei drept organizaţie teroristă: Europa „își trage singură un glonţ în picior”

Iranul a avertizat joi Uniunea Europeană că îşi „trage singură un glonţ în picior” dacă decide să desemneze Gardienii revoluţiei drept entitate teroristă, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Ministrul de externe iranian Hossein Amirabdollahian i-a transmis acest mesaj şefului diplomaţiei blocului comunitar, Josep Borrell, potrivit media de stat iraniene.

„Am afirmat în mod repetat că Gardienii Revoluţiei sunt o organizaţie oficială şi suverană cu un rol central în garantarea securităţii Iranului. Paşii făcuţi de Parlamentul European pentru a desemna organizaţia ca fiind teroristă înseamnă într-un fel pentru Europa să-şi tragă singură un glonţ în picior”, a declarat ministrul iranian, atenţionând că Iranul va lua într-un asemenea caz „măsuri reciproce”.

Într-un text susţinut de o majoritate covârşitoare de legislatori, PE a condamnat miercuri „represiunea brutală din Iran după moartea Mahsei Amini” şi a făcut apel la UE şi statele membre să includă Gardienii Revoluţiei pe lista entităţilor teroriste a blocului „în lumina activităţii sale teroriste, a reprimării protestatarilor şi livrării de drone către Rusia”, menţionează Reuters.

Uniunea Europeană a impus deja sancţiuni Iranului pentru violenţele excesive împotriva participanţilor la protestele provocate de moartea, în septembrie, a tinerei kurde Mahsa Amini, ce fusese arestată de poliţia moralităţii (structură desfiinţată între timp) pentru că nu ar fi respectat codul vestimentar islamic.

Luni, mii de persoane au ieşit pe străzile oraşului francez Strasbourg, unde se află sediul Parlamentului European, pentru a protesta împotriva execuţiilor de manifestanţi în Iran. Manifestanţii de la Strasbourg au purtat pancarte cu mesaje care cereau expulzarea diplomaţilor iranieni şi includerea Gardienilor revoluţiei iraniene pe lista organizaţiilor teroriste a UE.

Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran, armata de elită a regimului de la Teheran, se află de aproape patru ani pe lista organizaţiilor teroriste a Departamentului de stat al SUA, iar Marea Britanie ar putea anunţa în scurt timp o decizie similară, a indica Reuters la începutul lui ianuarie, citând media britanice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Daca si acesti paria au ajuns sa ameninte UE, e grav. Chiar nu mai exista leaderi cu cojones in UE care sa-i puna la punct pe acesti neanderthali??