G4Media.ro

Irakul a introdus o lege draconică prin care cetățenii care comunică cu…

Irakul a introdus o lege draconică prin care cetățenii care comunică cu israelienii vor fi executați/ Irakul interzice prin lege normalizarea relațiilor cu Israel

Parlamentul irakian a aprobat joi o lege care va interzice normalizarea relaţiilor cu Israelul, într-o perioadă în care mai multe ţări arabe au stabilit legături oficiale cu statul evreu, transmite Reuters, citată de Agerpres. Noua legislație barbară înseamnă moartea oricărei persoane care contactează Israelul sau israelienii, scrie jewishnews.co.uk.

Parlamentul nu a reuşit să se pună de acord pe nicio altă problemă, inclusiv alegerea unui nou preşedinte şi formarea guvernului, prelungind impasul politic în care se află societatea irakiană.

Irakul nu a recunoscut niciodată statul Israel de la înfiinţarea sa în 1948, iar cetăţenii şi companiile irakiene nu pot vizita Israelul, dar noua lege merge mai departe, în special prin incriminarea oricăror încercări de normalizare a relaţiilor cu Israelul.

Legea a fost propusă de influentul cleric şiit Moqtada al-Sadr al cărui partid, care se opune unor relaţii strânse cu Statele Unite şi Israel, a câştigat mai multe locuri în parlament la alegerile din octombrie 2021.

„Aprobarea legii nu este doar o victorie pentru poporul irakian, ci şi pentru eroii din Palestina şi pentru Hezbollah din Liban”, a declarat deputatul şiit Hassan Salim, care reprezintă miliţia Asaib Ahl al-Haq, susţinută de Iran.

Parlamentarii din partidul clericului şiit al-Sadr au spus că au propus legea pentru a stopa acuzaţiile partidelor rivale susţinute de Iran, conform cărora al-Sadr face coaliţii cu suniţi şi kurzi care ar putea avea legături secrete cu Israelul.

Unele state din Golf, inclusiv Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, cultivă relaţii cu Israelul pe fondul preocupărilor comune legate de ameninţarea pe care Iranul o poate reprezenta pentru regiune.

Arabia Saudită, un aliat apropiat al SUA, a pus drept condiţie pentru orice eventuală normalizare a relaţiilor cu Israelul luarea în considerare a aspiraţiei creării unui stat pentru palestinieni pe teritoriul capturat de Israel în urma războiului din 1967.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Bolnavi și ăștia.. trebuia să mai stea oleacă sub ocupație americană poate le mai venea mintea la cap..

  • poate tocmai din cauza ocupatiei americane sunt anti-americani si antisemiti?
   doooh?

  • Dar vad ca dvs nu sunteti nici antisovietic , nici ant comunist, cu toata ocupatia sovietica, ba din contra. Cum explicati?

  • Cica din cauza americanilor sunt antisemiti lol. Daca vin extraterestii tot pe americani se da vina :))

  • Cine comenteaza xenofobii site-ului, gata sa ii om oare pe unguri la fiecare articol despre orban :))

 2. Asta e islamul, religia pacii!

 3. Da’ Torquemada va zice ceva? Catolicii au fost mai breji?

  • Aia a fost acum sute de ani, ar trebui sa avem pretenții de la oamenii care trăiesc in 2022, nu? Ca doar nu ne raportam la toate animalele din istorie.

 4. America este răul universal!!!