G4Media.ro

Ionuț Moşteanu către ministrul Predoiu: „Din păcate, se vede că sunteţi un…

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ionuț Moşteanu către ministrul Predoiu: „Din păcate, se vede că sunteţi un spectator la un film cu mari mafioţi” / „Nişte şmecheri cu epoleţi v-au legat şireturile”

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, marţi, în plen, la „Ora Guvernului”, că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, pare că a fost „învins” şi „s-a dat bătut” în lupta cu traficanţii de droguri, susţinând că, din păcate, se vede că acesta este „doar un spectator la un film cu mari mafioţi”, relatează Agerpres..

„Motivul pentru care v-am chemat astăzi în Parlament este pentru că vrem să vedem dacă există vreo urmă de speranţă, dacă vreţi şi puteţi să vă luptaţi cu traficanţii de droguri, că, din declaraţiile din presă din ultima vreme, pare că v-a învins sistemul şi v-aţi dat bătut. Pare că aţi primit pe mână un minister care s-a dovedit a fi o pălărie prea mare pentru dumneavoastră, aşa cum a fost şi pentru colegul dumneavoastră, domnul Lucian Bode”, i-a transmis Moşteanu lui Cătălin Predoiu, prezent în plenul Camerei Deputaţilor la „Ora Guvernului”.

El a spus că situaţia privind traficul de droguri este gravă.

„S-a trezit şi preşedintele Iohannis care ne-a promis că o să convoace şedinţa CSAT, asta era la începutul şcolii, pe 11 septembrie, dar de atunci însă a uitat şi s-a luat cu hobby-ul dânsului numărul 1: turismul pe bani publici. Însă, noi aici trebuie să rezolvăm această problemă şi astăzi, domnule ministru, aşteptăm răspunsuri. Au murit doi copii ucişi de o beizadea protejată de poliţia dumneavoastră. Acei copii au fost victimele sistemului care îi protejează pe cei vinovaţi, pe cei care dau şpagă, pe cei care ştiu unde şi cui să dea un telefon. Aţi făcut repede nişte declaraţii de presă şi apoi v-aţi baricadat înapoi în birou, considerând că v-aţi făcut treaba. Ei bine, domnule ministru, noi considerăm că nu v-aţi făcut treaba”, adăugat Moşteanu.

Potrivit deputatului USR, foarte multă lume din ţară bănuieşte că, în cazul şoferului ucigaş drogat din 2 Mai, „s-au dat nişte telefoane” pentru a fi făcut „scăpat”, atunci când a fost prins şi eliberat înainte de a comite fapta criminală.

„Aţi declarat că lupta cu drogurile e pierdută. Când aţi zis asta, aţi devenit cel mai bun ministru pentru traficanţii de droguri. În secunda doi ar fi trebuit să fiţi demis de premierul Ciolacu, însă Marcel Ciolacu nu are curaj (…). Merge şi aşa, zic ei. Ei bine, noi zicem că nu merge şi aşa. Nu mai vrem copii morţi şi poliţişti care protejează beizadele, nu mai vrem poliţişti care fac trafic de droguri şi sunt mână în mână cu traficanţii, nu mai vrem poliţişti blatişti care se uită după pescăruşi când traficanţii trec prin Portul Constanţa. Este o sfidare la adresa întregii ţări să admiţi că Poliţia română nu a capturat niciun gram de droguri în portul Constanţa timp de doi ani de zile”, a mai spus Moşteanu.

El a mai susţinut că „în patru ani de zile de când e condus de PNL, ministerul aproape că a ieşit total de sub controlul civil”.

„Nişte şmecheri cu epoleţi v-au legat şireturile şi dumneavoastră şi colegului dumneavoastră, Lucian Bode, care a condus ministerul înainte. Fac ce vor, sunt stat în stat şi aproape că şi-au declarat independenţa. Probabil nu e simplu să faci ordine acolo când eşti prieten cu ei şi te cunoşti cu ei de multă vreme. Dacă nu puteţi, lăsaţi pe altul sau clipiţi şi vă salvăm noi din Parlament. V-am propus să desfiinţăm „doi şi un sfert”, n-aţi vrut. Vă mai propunem să scăpaţi de nişte secretari de stat care conduc de fapt Ministerul în locul dumneavoastră, nu vreţi. Vorbiţi cu Ciolacu pentru că acum, în loc să fiţi dumneavoastră şeful lui Despescu, este Despescu şef în locul dumneavoastră şi asta nu este normal într-un stat drept”, a adăugat Ionuţ Moşteanu.

Deputatul USR i-a mai transmis lui Cătălin Predoiu că, din păcate, se vede că este doar „un spectator la un film cu mari mafioţi”.

„În final, ca părinte, vă cer să le daţi azi românilor măcar un pic de speranţă că ştiţi ce faceţi şi că vreţi să faceţi ceva. În realitate, din păcate, se vede că sunteţi doar un spectator la un film cu mari mafioţi”, a conchis Moşteanu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. De ce trebuie să aibă mereu dreptate?

  2. La un film de groaza la care au contribuit cu nepasare si indolenta.