G4Media.ro

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, mesaj la moartea lui Răzvan Theodorescu:…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, mesaj la moartea lui Răzvan Theodorescu: „Îi mulţumesc că, într-o ţară în care a fi ‘omul lui Iliescu’ a fost, mai ales în ultimii ani, eticheta unui stigmat, Răzvan Theodorescu nu s-a dezis niciodată de această legătură”

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a transmis pe blogul său un mesaj la moartea academicianului Răzvan Theodorescu. A făcut România mai culturală într-o societate insensibilă la valorile culturii, aceasta fiind poate una dintre cele mai grele misiuni asumate, a scris fostul preşedinte Ion Iliescu.

„Am aflat cu imensă durere despre dispariţia academicianului Răzvan Theodorescu. L-am cunoscut de când era student, aşadar, nu greşesc dacă spun că ne ştiam de o viaţă. Viaţa lui a fost încercată: şi-a hrănit vocaţia de profesor şi de cercetător când uşile universităţii i-au fost închise, iar mai târziu a devenit nu doar unul dintre cei mai buni istorici ai artei şi civilizaţiei României ultimului secol, dar şi un profesor extraordinar, un rector formidabil, un preşedinte cu viziune al Radioteleviziunii Române, un ministru al Culturii care a dat excelenţă acestei funcţii, un academician a cărui operă va fi imposibil de egalat şi un vicepreşedinte al Academiei Române care a ştiut să modernizeze această instituţie. Însă, printre toate aceste roluri publice, Răzvan Theodorescu a rămas un om liber. Şi tocmai această libertate a făcut ca prietenia dintre noi să fie una adevărată”, a scris fostul preşedinte pe blog.

Potrivit acestuia, „sunt puţine prietenii adevărate astăzi, tot aşa cum sunt puţini oameni autentici, aşa cum a fost ‘profesorul naţiunii’, Răzvan”.

„Îi mulţumesc că, într-o ţară în care a fi ‘omul lui Iliescu’ a fost, mai ales în ultimii ani, eticheta unui stigmat, Răzvan Theodorescu nu s-a dezis niciodată de această legătură, ba, dimpotrivă, a afirmat-o cu onoare şi a transformat-o în ceea ce el numea, generos, ca fiind un titlu de nobleţe. A făcut România mai culturală într-o societate insensibilă la valorile culturii şi poate aceasta a fost printre cele mai grele misiuni pe care şi le-a asumat lucid, nu doar altruist. Transmit condoleanţele mele familiei, iar Ilincăi, fiicei sale, îi doresc putere şi alinare; pierderea ei este şi pierderea României, una care speram să întârzie oricât de mult”, a mai scris fostul şef al statului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Spre rușinea lui, om de modă veche. RIP.

 2. Nea Nelu….o marionetă, sclavul securiștilor care l-au trădat și omorât pe Ceaușescu.

  • Ca l-au tradat si omorat pe Ceausescu e o chestie pozitiva, toti oamenii intregi la minte isi doreau asa ceva la vremea aia. Ca ne-a tradat pe noi dupa aia e mai dureros. Romania ar fi putut arata mai bine fara fostii comunisti la putere si dupa evenimente.

  • E puțin mai complicat…
   1. Până să devină trădători/salvatori au fost complicii acelui sistem.
   2. Nu au făcut-o pentru țară, au făcut-o pentru ei.

 3. Nu crăchi odată???

 4. „într-o ţară în care a fi ‘omul lui Iliescu’ a fost, mai ales în ultimii ani, eticheta unui stigmat” .. Ce harnealã neo bolshevikã .. de doi lei. România post decembristã si cu fumuri „ieuropene”💨🐑 .. e tzara lui Ilici,a oligarhilor Felix,Ghitzã,Vântu,Pãcuraru si a psdeilor 👹🇷🇺💣💣💣💣🗽

 5. sper să nu se dezică nici acum, când a ajuns pe celălalt tărâm

 6. Mama voastra de CANALII comuniste ! Ati fost agenti ai bolsevicilor si va mai mandriti canalilor ?
  Veti ramane in istorie ca TRADATORI de neam si tara !

 7. Niste epave bolsevice…

  • Tânărul Iliescu ,,iluminat” și dovedind de atașamentul față de valorile stalinismulu, a fost trimis cu bursa in anul 1950 de PMR s a studieze la Institutul Energetic ,,Molotov” din Moscova. In perioada 1950-1954 a fost coleg cu Gorbaciov și Li Peng,viitorul premier al Chinei. In anul doi de facultate s a căsătorit cu tov. Nina. I i doresc o vârstă matusalemica pentru a fi judecat și condamnat pentru tot raul făcut României.

 8. vezi tataie sa nu intarzii maine la el in emisiune

 9. A murit un comunist erudit..

 10. Eu deja mă sperii. Cred că Iliescu e mort dar au făcut un om bionic exact ca el și apoi vor face altul și altul, de nu va dispărea în veci și vor face și strănepoții mei glume cu: „Ne îngroapă Iliescu…..”

 11. Nea ILICI l-a îngropat și p’ăsta !E nemuritor, sper să trăiască și să facă măcar o zi de pușcărie c(r)iminalul ăsta bolșevic !

 12. ‘omul lui Iliescu’ a fost, mai ales în ultimii ani, eticheta unui stigmat – pe bună dreptate, că doar e inculpat pentru genocid.

 13. Mesajul lui Iliescu dupa ce a aflat de moartea lui Razvan Theodorescu:

  „Te-am ingropat si pe tine Razvane”