G4Media.ro

Ion Ceban, primarul pro-rus al Chișinăului, s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu…

Foto: Ion Ceban / Facebook

Ion Ceban, primarul pro-rus al Chișinăului, s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu la București

Ion Ceban, primarul pro-rus al Chișinăului, proaspăt ales pentru al doilea mandat, s-a întâlnit vineri cu premierul Marcel Ciolacu la guvern, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Vizita a fost una neoficială și nu a figurat pe agenda celor doi oficiali.

Vizita are loc pe fondul speculațiilor din Republica Moldova privind o posibilă coaliție între partidul lui Ceban și Partidul Social Democrat European (PSDE) din Republica Moldova, partid înfrățit cu PSD-ul condus de Marcel Ciolacu.

Ceban nu a răspuns la apelul și mesajul reporterului G4Media pentru a da detalii despre întâlnire.

Partidul lui Ceban, Mișcarea Alternativa Națională (MAN), s-a clasat pe primul loc în alegerile pentru Consiliul Municipal Chișinău cu peste 85.000 de voturi, ceea ce reprezintă peste 8% din totalul la votul politic pe țară (consilii raionale + consiliile municipale Chișinău și Bălți) și îl plasează pe locul 3 după Partidul Acțiune și Solidaritate (pro prezidențial) și Partidul Socialiștilor (de unde a plecat Ceban).

Ceban, care a jucat în ultimul an cartea echilibrului între Rusia și Occident, a fost un adversar puternic al apropierii Moldovei de UE. El a depus un proiect de lege, când era deputat, pentru anularea acordului de asociere între Republica Moldova și UE și a protestat la Bruxelles față de acest acord.

Ion Ceban este cunoscut pentru apropierea sa de Rusia. Presa moldoveană a dezvăluit că Ceban a zburat la Moscova împreună cu soția sa cu o zi înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia. El a ținut călătoria secretă și a refuzat să răspundă la întrebările ziariștilor pe această temă.

El a vizitat în mai multe rânduri România, unde a vrut să încheie parteneriate cu diverse administrații locale.

Ceban e văzut ca un potențial contracandidat al Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din 2024.

Vom reveni

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Deci, nu doar AUR, ci și PSD este un partid pro rus?!

  • Cand spui AUR…spui ciurucurile care pleaca din PUSL (pardin Dan Voiculescu aka PSD Familly), din PSD partidul mama si PNL (rata.tii de dreapta)!

  • Păi PSD=AUR=PNL=UDMR=Rusia, ai vreun dubiu???

  • Ruznacii si-au dat mana. Urmeaza ca Semiom sa vina iar la Dincu si Ciolacu sa-si ia noile ordine transmise de la Moscova.

 2. Asta ca să vedeți cât de europeni sunt pesedistii, una spun la Bruxelles , și după ce dau coltu’, scuipă în sân și -i pupă degrabă pantoful lui PUTIN!
  MOSCOVA SCRIE PE FRUNTEA LU’ CIOLAKU!

 3. S-au întâlnit din întâmplare la toneta cu hot-dog , iar Ionel avea nevoie la baie, așa că Marcel la invitat la palat.

 4. Pe wikipedia scrie ca este pro-european si ca a condamnat razb.oiul din Ucraina.