G4Media.ro

Iohannis: Vom continua să acţionăm pentru aderarea la spaţiul Schengen şi la…

Iohannis: Vom continua să acţionăm pentru aderarea la spaţiul Schengen şi la Zona Euro

Președintele Klaus Iohannis a declarat,  joi, la întâlnirea anuală cu diplomații acreditați la București, că va continua să acționeze pentru aderarea la Spațiul Schengen și pentru aderarea la Zona Euro, „atunci când toate condițiile vor fi îndeplinite”.

„În ceea ce privește Uniunea Europeană, ne dorim să capitalizăm experiența acumulată pe durata Președinției noastre de anul trecut. Am demonstrat că suntem un membru matur și responsabil al Uniunii, capabil de implicare și asumare a unor obiective complexe în consolidarea proiectului european”, a spus președintele.

Ca susținător constant al ideii unei Europe mai puternice, România va contribui la consolidarea proiectului european pe baza unui parteneriat onest și deschis cu toate statele membre și cu instituțiile europene.

„Vom acționa pentru a avea o Uniune mai puternică, mai unită, mai competitivă și mai incluzivă, mai sigură și pe înțelesul tuturor cetățenilor săi. Acestea au fost, de altfel, și mesajele principale ale Declarației de la Sibiu. De aceea, ne propunem să ne implicăm activ în Conferința privind Viitorul Europei”, a subliniat președintele.

Klaus Iohannis a subliniat că este necesară o abordare comună pe toate temele majore la nivel european, cum ar fi combaterea schimbărilor climatice, agenda digitală, creșterea economică sau aprofundarea pieței interne, migrația și azilul, agrearea unui buget ambițios al Uniunii, politica de extindere, promovarea valorilor europene și consolidarea acțiunii externe a Uniunii Europene.

„Stimularea unei convergențe sporite la nivelul întregii Uniuni rămâne un obiectiv prioritar, ca bază pentru avansarea echilibrată a tuturor politicilor europene. O Uniune puternică, capabilă să reducă discrepanțele existente în cadrul ei și totodată să răspundă noilor provocări, nu poate fi construită decât pe un buget adecvat, pe măsura ambițiilor sale”, a arătat Iohannis.

Președintele a precizat că România va sprijini în continuare politica de extindere a Uniunii, îndeosebi pentru deschiderea cât mai curând posibil a negocierilor de aderare cu cele două state candidate – Macedonia de Nord și Albania. „Discuția despre eficientizarea metodologiei de extindere nu trebuie în niciun caz să blocheze sau să întârzie acest proces”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Totodată, vom continua să acționăm pentru aderarea la Spațiul Schengen, care va contribui semnificativ la consolidarea securității pentru întregul spațiu de liberă circulație din Uniune și, de asemenea, pentru aderarea la Zona Euro, atunci când toate condițiile vor fi îndeplinite”, a precizat președintele.

Iohannis a amintit că peste puțin timp va avea loc retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană. „Este un moment pe care noi nu l-am dorit, dar vom acționa pentru ca prietenia și alianța care ne-au legat până acum să rămână puternice între Regatul Unit și Uniunea Europeană. În egală măsură, urmărim modernizarea parteneriatului nostru strategic dintre România și Regatul Unit, la care lucrăm în prezent”, a precizat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Daca le dam portul Constanta olandezilor, precis intram in Schengen, daca nu , nu!

  • Naționalist până la moarte. Noi sa ne trimitem ciorile la ei dar ei sa nu investeasca in curtea noastra.
   Daca presa ar fi libera am afla si noi câți bani au fost cheltuiți până acum in Comisia condusa de fosta Dăncila pe post de chef pentru a „studia posibilitatea” aderarii la euro. Din câte stiu e si un USRist in acea comisie. Cât or fi fost platiti sa-si exprime cei doi cenți fiecare?

  • Le dăm și portul Constanța dar sa investească 100 miliarde de Euro in infrastructura.
   Si sa primim vize Schengen.
   În maxim 4 ani pleaca ei singuri.

  • farapenali olandezii o sa investeasca in Romania cat au investit si austriecii carora Nastase le-a dat pe aproape nimic petrolul si padurile tarii, adica nimic.

  • Cloudfare olandezii nu dau nimic la nimeni, daca nu muncesc. Pe ciori nu le trimitem noi acolo si oricum si oricum nu primesc nimic, ca mai fura e alta problema. Daca ar investi in ceva ar fi bine, dar toti investitorii vin dupa profit maxim, fara sa faca ceva profitabil si pentru tara.Daca ceilalti politicieni au vandut bogatiile tarii pe nimic, sau se vand pe banii statului, pnl nu ar trebui sa repete aceleasi greseli, pentru comisioane grase.Sper din tot sufletul sa nu se manjeasca si sa negocieze corect.

   .

  • cloudfare adica noi sa le dam portul Constanta pentruca ciorile noastre mai fac cate o furaciune in Olanda. Vai de noi!

 2. Acționati cu maximă prudenție.

 3. Cu zona euro pot s-o lase mai moale. Chiar moale de tot.

 4. Dar sa avem Euro cu ce ne ajuta? Stim ce benefici are, sau numai vrem sa facem si noi pentru ca asta este „drumul European”?

 5. Daca respectam si acceptam prin vot proiectul de tara al presedintelui totul va deveni curind realitate . Dealtfel votul la ultimile alegeri a arat clar drumul european al tarii ,dar mai apare cite un ratacit sa spuna altceva .

 6. Multi greci sunt de parere ca trecerea la moneda euro le-a schimbat economia in rau.

 7. Du-te ba in concediu, nu te mai face ca faci /gandesti ceva BUN ceva pentru romani. Nu intelegi ca ati dat cu bsta-n balta? Sau esti PSD-ist sub acoperire ?! Bati campii ca un radio stricat, impreuna cu ipocritu’ de greiere-Orb.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.