G4Media.ro

Iohannis: Peste 80% din personalul medical vrea să se vaccineze. Prima tranșă…

Iohannis: Peste 80% din personalul medical vrea să se vaccineze. Prima tranșă – un milion de doze de vaccin

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că, potrivit informațiilor de la echipa ce conduce campania de vaccinare, personalul medical vrea să se vaccineze anti-Covid în proporție de peste 80%.

Iohannis a spus, într-o declarație de presă de la Romexpo – unde va fi organizat un punct de vaccinare, că în prima tranșă, de circa un milion de doze, va fi vaccinat personalul medical și persoane din grupe de risc.

Declarațiile președintelui Iohannis:

Astăzi, în cadrul ședinței extraordinare pe care am convocat-o la CSAT, a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită și, în consecință, strategia, după părerea mea și după părerea specialiștilor, este una foarte bine lucrată. Ea a fost în prealabil aprobată în cadrul Guvernului, acum este aprobată și în CSAT. Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează întreaga strategie și foarte multe alte detalii despre vaccinare.

Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului pe larg mâine, în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizată la Guvern. Sunt foarte multe lucruri și în săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar și pentru publicul specializat. Va exista inclusiv un site dedicat unde cei dornici de informații suplimentare verificate vor putea să vadă ce se întâmplă.

Foarte, foarte pe scurt despre vaccinare. Pot să vă spun în acest moment că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de primă tranșă de vaccin. Este posibil să avem o primă tranșă cu un număr de aproximativ un milion de doze. În prima tranșă, repet, va fi vaccinat personalul medical – întregul personal medical – și persoanele din grupe de risc. Vaccinarea este voluntară, vaccinarea este sigură, vaccinarea este eficientă, vaccinarea se face planificat. Este foarte, foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin care sunt acum în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european și aceasta este o știre foarte importantă pentru români.

Deja echipa care se ocupă de campania de vaccinare a făcut verificări în unități spitalicești, între medicii de familie, și sunt foarte bucuros să vă spun că am aflat chiar astăzi, în discuție, că deja intenția de vaccinare este la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun și dacă toate merg așa cum sunt planificate este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare,

Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare, fiindcă pentru a permite vaccinarea unui număr foarte mare de persoane, vorbim de mai multe milioane de persoane care vor fi vaccinate în doar câteva zile, intenția este de a deschide astfel de centre de vaccinare. Ce avem astăzi aici, și veți vedea imaginile, este un proiect pilot. Așa vor arăta centrele de vaccinare, cu o zonă de primire, o zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare propriu-zisă, și o zonă de așteptare după vaccinare. Există un registru electronic unde vor fi înregistrare toate vaccinările, un registru electronic, evident, confidențial, dar este nevoie de o evidență din mai multe puncte de vedere. Specificul  mai multor tipuri de vaccin de data aceasta este că necesită vaccinare în două tranșe, deci personale care primesc aceste tipuri de vaccin vor trebui să vină de două ori la un interval care va fi comunicat.

Suntem bine pregătiți, așteptăm vaccinurile și pot să vă spun că personal sunt foarte mulțumit de munca depusă de Ministerul Sănătății, domnul Ministru, domnul Secretar de Stat și domnul colonel Gheorghiță care se ocupă de această campanie de vaccinare. Abia aștept să vină vaccinul şi să terminăm cu această campanie, să ne apucăm de reconstrucție, să refacem tot ce a fost lăsat mai încet, să repornim economia şi să reajungem la normalitate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Pana vine vaccinul, ne imunizam noi natural, da.

 2. Presedintele evalueaza statistic starea de spirit a medicilor, dar sa nu uite ca orice balba guvernamentala pe acest domeniu sanitar va afecta negativ aceasta stare de spirit.
  Incerc sa spun ca nu este indicata evaluarea la gramada a medicilor deoarece se poate ajunge la o atitudine de fronda din partea multora.
  Cel putin, atat de suciti ii vad eu pe medici.

 3. Promo werner! Eficienta maxima!

 4. Un mare mincinos Klaus asta…poate 30% din personalul medical….

 5. Ce-mi place mie acest „se pare că deja persoanele informate din zona medicală vor ..”
  „Se pare că” ăsta e la fel ca „se pare că mama omida” sau „se pare că baba vanga”.
  Mi se pare mie sau asta cu „se pare că” e cam preluată de la colțu străzii ?
  Sau din dosu’ pieței
  Se pare că mai mult de marginea șanțului.

 6. Nu mai asteapta reactiile adverse pe termen lung, declansarea bolilor autoimune, etc.

 7. E normal sa existe medici reticenti la vaccinare, si ei sunt oameni si fac parte din societatea romaneasca care e conservatoare in general. Dar isi vor da seama ca este singura cale pentru a scapa de virus si vor vedea ca in toata Europa se va proceda la fel.

 8. gunoaielor politice – Portugalia cumpara 22 de milioane de vaccinuri pt o populatie de 10mil iar voi impartiti 2 paie la trei magari dupa ce ati jefuit tara fara rusine!
  Presedintele pe cand era primar de Sibiu nu a fost in stare ca acest oras sa aiba un spital ultra modern iar acum ne promite spitale noi in toata tara…rusine!
  Minciuni pentru prosti!

 9. Americanii vor sa vaccineze 100 de milioane pana in februarie si la noi se spera sa se vaccineze 500 de mii pana in vara?

  • Pai vrei sa te trezesti prea brusc fara masca si restrictii? Daca te apuca ameteala sau mai cine stie ce?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.