G4Media.ro

UPDATE Bilanțul tăcerii: Iohannis, Hellvig și Ciucă au refuzat să facă declarații…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE Bilanțul tăcerii: Iohannis, Hellvig și Ciucă au refuzat să facă declarații la finalul bilanțului SRI pe anul 2021

UPDATE La finalul bilanțului, președintele Iohannis, premierul Ciucă și Eduard Hellvig au refuzat să facă declarații în fața presei.

știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la activitatea de bilanț pentru anul 2021 a Serviciului Român de Informaţii.

Anunțul a fost făcut de Administrația prezidențială, cu doar câteva minute înainte de începerea ședinței, la ora 12.00.

Ședința are loc la sediul SRI.

Întâlnirea președintelui Iohannis cu conducerea SRI are loc în contextul scandalului privind legile securității naționale.

Directorul SRI, Eduard Hellving, a făcut vineri prima declaratie de presă în legatura cu pachetul de legi privind securitatea națională. Este prima luare oficială de poziție a unui șef de serviciu secret, după ce G4Media.ro a publicat proiectele de legi, care sporesc semnificativ puterile serviciilor de informații.

Hellvig a refuzat să discute despre conținutul proiectelor de legi, spunând că le va comenta ”abia după ce acestea vor fi asumate în cadrul procesului legislativ”. El și-a început discursul sugerând că doar SRI ar fi vizat de dezbaterile din societate, spunând că ”dezbaterea este centrată doar pe SRI, ceea ce poate da de gândit”.

Șeful SRI nu a dat informații nici despre cine a elaborat proiectele de legi, deși reprezentanții SIE declaraseră marți pentru publicația UmbrelaStrategica.ro că SIE a fost consultat în acest proces de Departamentul Securității Naționale din Administrația Prezidențială și de Secretariatul General al Guvernului. Hellvig nu a spus nimic despre conținutul proiectelor de legi.

Directorul SRI a blamat apoi fenomenul ”securismului”, despre care a spus că ”este bine reprezentat în prea multe medii ale societății”, fără să explice la ce medii se referă.

Șeful Serviciului Român de Informații a spus că ”este o idee total greşită ca în anul 2022, serviciile de informaţii din România ar putea să revină la modelul fostei Securităţi, pentru că acel model era unul care ținea de regimul comunist totalitar, un regim recunoscut universal drept criminal, impus de o putere străină și total opus unei societăţi care îşi doreşte libertate, prosperitate şi siguranţă”.

Citește și VIDEO Directorul SRI, Eduard Hellvig, primele declarații despre legile securității naționale: Securismul este bine reprezentat în prea multe medii ale societății / Dezbaterea este centrată doar pe SRI, ceea ce poate da de gândit / Voi comenta conţinutul legilor abia după ce acestea vor fi asumate în cadrul procesului legislativ 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Întâlnire în famiglia secu !

  2. Bafta președintelui la darea raportului și la luarea noilor instrucțiuni.

  3. Nu contează, veți vota PNL 20% din nou, fiindcă dă sinecuri.

  4. Cred că a fost ceva mult prea mult pentru rotițele lor!

  5. lipseste PSD din ecuatie

    aa , am uitat e reprezentantul GRIVCO acolo , PRESEDINTELE TRADATOR

  6. Păi e de bine, ce să mai spună aiurea cineva?! Nu constată toată lumea că e bine?! Ziceți merci că nu aveți război și la muncă să plătiți taxe pentru „sistem” !

  7. Disptet pentru cei care ii platesc! Vedeti ce votati!

  8. Cred ca (plin) de atata „securism” tov. Helvig a scapat un porumbel aruncand pastila (iar pelicanii o inghit) ca actualul SRI nu provine din fosta Securitate care era „impusa” de o „putere straina” desi foarte multe voci vorbesc ca Helvig este omul americanilor in teritoriu, care aduce a putinā tradare in cazul asta..dar asa cum spunea cineva „iubesc tradarea, urasc pe tradator !”!! Dar peste toate astea, este tare faza cum dintre toate ziarele doar acesta „spicuieste”😉 cate ceva de intalnirea amicilor de la putere (Helvig, Iohanis, Ciuca) care planuiesc fosta lege „Big Brother” dar cu alta palarie gen „UmbrelaStrategica.ro” ca sa dea falsul sentiment de libertate, siguranta, prosperitate (poate doar a lor) !!!!