G4Media.ro

Iohannis le-a transmis românilor din SUA că România merge bine și economia…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Iohannis le-a transmis românilor din SUA că România merge bine și economia crește: „Este criză, peste criză, peste criză şi totuşi ne descurcăm”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu membri ai comunităţii româneşti de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, context în care a afirmat că România este într-o situaţie complicată din cauza războiului din Ucraina, dar că ţara noastră merge bine şi economia este în creştere, transmite Agerpres.

„România este într-o situaţie, pe de o parte, extrem de complicată, din motive legate de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, (…) pe de altă parte, cred că este bine să se ştie că românii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică, muncesc şi în mod, pentru mulţi, surprinzător, pentru mine, natural, România merge bine şi economia românească creşte. Este o veste foarte, foarte pozitivă. În ce priveşte crizele cu care ne confruntăm în România, cred că suntem într-o situaţie în care nu am fost demult, este criză, peste criză, peste criză şi totuşi ne descurcăm. (…) Am vrut să vă descriu aceste lucruri, pentru ca să înţelegeţi că avem o situaţie care, pe de o parte, este plină de dificultăţi, pe de altă parte, este plină de oportunităţi şi doar ingeniozitatea şi inventivitatea şi dărnicia românilor face ca în toate aceste crize să avem, totuşi, surprinzător, o creştere economică şi, în mod nesurprinzător, această inovativitate, ingeniozitate şi hărnicie face ca şi dumneavoastră să o duceţi bine aici”, a spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că România a primit aproape 2 milioane şi jumătate de refugiaţi ucraineni şi a contribuit la exportul de cereale din Ucraina.

„Până acum, 60% din cerealele ucrainene au fost exportate prin România şi în continuare facem eforturi pentru a creşte acest aport”, a declarat Iohannis.

El a vorbit şi despre criza energetică, apreciind că este îmbucurător că Guvernul a reuşit să menţină preţurile la un nivel rezonabil.

„Putem să garantăm românilor din ţară că la iarnă nu vor trebui să stea nici în frig, nici în întuneric, cu toate că situaţia este complicată”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Şeful statului a vorbit şi despre Parteneriatul Strategic cu SUA.

„Dacă vrem să vedem ce s-a întâmplat în Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA în 25 de ani, putem să vedem, sigur, în primul rând, zona de securitate. Şi la momentul acesta când vorbim, foarte mulţi militari americani, cu dotări dintre cele mai moderne, se află în bazele din România. Pe de altă parte, şi datorită sprijinului american, România este în NATO. Este cea mai puternică garanţie de securitate de care a beneficiat România vreodată, dar nu este singura zonă. Zona economică din Parteneriatul Strategic s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme. Sunt foarte multe firme din Statele Unite care activează în România. Sunt încă, din păcate, foarte puţine firme româneşti care activează în Statele Unite, dar poate aici mai e loc de dezvoltare”, a mai afirmat Iohannis.

El a apreciat faptul că românii stabiliţi în Statele Unite reprezintă o punte extraordinar de importantă între România şi SUA.

Şeful statului a fost însoţit la eveniment de soţia sa, Carmen Iohannis. Cei doi au făcut fotografii cu participanţii la eveniment.

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a arătat că sunt mai bine de 17 ani de când un şef al statului român a ajuns la San Francisco, pe Coasta de Vest a SUA.

„Mă bucur că această întâlnire cu românii americani are loc într-un moment special, în anul în care aniversăm 25 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite. Aşa cum istoria celor 25 de ani a dovedit-o, avem, într-adevăr, ceva demn de sărbătorit: prietenie, securitate, prosperitate, iar în ultimul an, valoarea acestui parteneriat a devenit mai evidentă ca niciodată. Parteneriatul acesta este despre oameni, despre ce am realizat împreună. Când spun împreună, nu mă gândesc doar la instituţiile care au trudit la acest edificiu, ci şi la românii simpli, care au transformat Parteneriatul Strategic din idee în realitate: militari, antreprenori, profesori, studenţi, sportivi şi mulţi alţii, care au însemnat pentru prietenii noştri americani pur şi simplu România. Noi nu am aliat doar armate, ci am aliat şi suflete şi mă gândesc, totodată, la membrii comunităţii româno-americane, care contribuie cu talentul, cu munca, cu energia şi cu dedicaţia lor la ceea ce înseamnă visul american”, a declarat Muraru.

La eveniment au luat parte aproximativ 300 de persoane, fiind invitaţi reprezentanţi ai comunităţii româneşti de pe Coasta de Vest a SUA, precum şi consulii generali şi cei onorifici ai României în SUA.

Comunitatea de români din SUA este a cincea ca număr după cea din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania. În 2020, numărul românilor din SUA era estimat la peste 450.000.

Vineri, şeful statului urmează să se întâlnească cu antreprenori români din Silicon Valley.

Preşedintele Klaus Iohannis a condus, marţi şi miercuri, delegaţia României care a participat la Adunarea Generală a ONU. La New York, şeful statului a mai luat parte la Summitul Global Food Security şi a avut o întrevedere cu preşedintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpass. De asemenea, el a participat alături de soţia sa, Carmen Iohannis, la recepţia tradiţională oferită de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, în onoarea şefilor de delegaţii participanţi la Adunarea Generală a ONU.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Bine, bine, dar noi ? 😂😂😂

 2. Au avut o criză când făcea Kovesi curățenie și le era teamă că va trebui să nu mai fure, dar românii au votat masiv cu PSDNL din 2012 încoace. Degeaba a făcut Kovesi treabă dacă poporul român rămâne o adunătură de hoți.

 3. Mai omule (??) ,nu ar fi bine sa ramai tu acolo și să joci golf în America cea atât de dragă ție și să ne lași să ne descurcăm singuri, fără sfaturile și conducerea ta lipsităle de orice viziune? Să dormi liniștit, ca și până acum și să te trezești numai după alegeri, când vei preda cheile de la Cotroceni. Probabil unei alte slugi pusă acolo de maimarii lumii . Că doar nu crede cineva că președintele României ( nu al nostru) este ales prin vot democratic.

  • Adu ți aminte ce dezvăluia cu nonșalanță Meleșcanu despre alegerile unde Ponta era candidat.
   Îi spunea să nu se mai zbată atât că cine TREBUIE !!!să câștige alegerile prezidențiale deja a fost ales .Era încă in campanie electorală !!!!!!
   Si adu ți aminte de dezvăluirile din Rusia unde indiferent ce votau rușii ieșea ales cine era stabilit dinainte.
   Concluziile?
   De la granița estică a Germaniei spre est până in Asia aceiași mizerie !!
   Bine,din loc în loc cusurgii presărați din căruța iobagilor liber cugetători care spumegă delir: huo hauristule!,huo penelistule!,.uie pesedistule,etc
   D’ale carnavalului……

 4. Minciuna propagata ca politica de stat. Totul este bine, președintele e bine, premierul e bine și el, PSD e bine, PNL la fel, AUR e foarte bine, economia duduie, iar voi romanii din SUA trebuie sa va întoarceți acasă pentru uitați cât de bine e în România și în UE!

 5. Cu „Pee-See-Dee”-ul nostru-n frunte, vom avea victorii multe!

 6. Daca a zis dulapul ca e bine,ce sa mai zicem de aragaz…

 7. stai acolo. Nu esti cu nimic mai bun decat banditii care ne conduc din 90 incoace. Ba mai esti si arogant. Golful, un sport pe care poate sa-l practice oricine ca nu e scump. Nu zau?… Tupeist ajuns.

 8. Președintele nostru are perfectă dreptate. În România nu este bine, este foarte bine. Salariile parlamentarilor se majorează cu 20%, poliția cumpără 600 de bemveuri, preturile alimentelor s-au dublat, iar restul, adică prostimea, se împrumută la bănci ca să își plătească facturile la energie și gaz. De aici trag concluzia că România este o țară prosperă.

 9. Ne descurcăm noi, românii de rând, cu banii de azi pe mâine sau de la plată la avans. Voi trăiți în huzur, vă acordați măriri de salarii, indemnizații, va angajați nevestele, copii și amantele la stat. Asta este realitatea, asta trebuia să o spui, inclusiv aroganța și aerul de superioritate cu care ne tratezi. La fel si faptul că ții blocat dosarul cu casele și numirea unui plagiator ca Premier. Dar pentru a primi o funcție care să te protejezi de acuzațiile din dosar ești în stare să calci pe cadavre, om mic și fără coloană vertebrală. Ce ai mai vândut din România pentru asta poți să spui?

  • Dar ai grija sa votezi PSDNL, sau AUR, sau cel mai bine sa nu vii la vot. Stai acasa, toti sunt la fel, te-ai lecuit. Ca apoi prin 2026 sa te plangi iarasi ca aici, sa scrii mesaje din astea lacrimogene, sa ne arati cat esti de dezamagit.

 10. Aceasta nu este o stire completă: minirelufenechiu de State, adică geamanul muraru”ambasadorul”, a selectat participanții, nu a fost intrare liberă ca atunci când a venit Basescu in San Francisco.
  „Ambasadorul” Selfie(in loc să facă treburi utile, își face toată ziulica poze ca să arate că e foarte „activ”) a trimis invitatii la românii care nu l-ar fi deranjat cu intrebari dificile pe dl.presedinte.
  Poate că ar trebui să luați pozele si să identificați câțiva participanți, veti avea un tipar. Posibil să fie multi ciripitori pe-acolo.
  Interesant este faptul că domnul președinte iar n-a vrut să îi întâlnească pe studenții români din SUA din Ivy League si MIT, multi dintre ei foști olimpici internationali si tineri cu un viitor strălucit in fata, de pe Coasta de Est, deși a fost la New York.
  A preferat să se care 4000 km la o întâlnire aranjată cu invitați comozi in compania unui ambasador incompetent care se crede dzeu pe pământ.

  • Pionierii erau aleşi pe sprânceană şi verificaţi de boli, când îl pupau pe Mult Iubite şi Stimate. În vremea lui Ciucăşescu şi a partidului unic PSNDLUDMRAUR de ce ar fi altfel? Toate aceste „diaspore” de români de bine aflaţi în relaţii minunate cu ambasadele României sunt securişti de cea mai joasă speţă. Dacă eşti român în străinătate primii de care trebuie să te fereşti sunt românii ăştia de bine care au reuşit acolo şi au „cunoştinţe” pe la consulat şi ambasadă. Şi întotdeauna sunt foarte curioşi şi nu ştiu să explice cum au pupat ei SUA, RFG, Anglia şi Franţa înainte de 1989…

   Acest dineu a fost făcut în cel mai comunist stil posibil, cu aplaudaci cu epoleţi aleşi pe sprâncene de la ochi albaştri.

 11. Nici dacă vizitează Luna sau planeta Marte nu mai crede nimeni nimic, din ce spune șarlatanul din poza articolului. Este nulitatea vieții noastre politice…

 12. „depăşirea planului cincinal”
  „record la producţia la hectar”
  „societatea socialistă multilateral dezvoltată”

  Trăiască partidul!

 13. Sarlatan de joasa speta.

 14. Ce face un roman cand ramane fara bani?
  Mai schimba 100 de dolari.

 15. ” românii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică, muncesc” … numai cuvinte de lauda pentur guvernul PSNLUDMR .. dar nu inteleg de ce m-a bagat in aceeasi troaca cu el si GRIVCO si PSNLUDMR?

 16. Halucinatii sau ce-a avut prezidentul Haos?!
  Auzi la el: „Am vrut să vă descriu aceste lucruri, pentru ca să înţelegeţi că avem o situaţie care, pe de o parte, este plină de dificultăţi, pe de altă parte, este plină de oportunităţi şi DOAR INGENIOZITATEA şi INVENTIVITATEA şi dărnicia românilor face ca în toate aceste crize să avem, totuşi, surprinzător, o creştere economică şi, în mod nesurprinzător, această INOVATIVITATE, Ingeniozitate şi hărnicie face ca SI dumneavoastră să o duceţi bine aici”, a spus Iohannis.

  Bravo, romanilor „inovativi si harnici si ingeniosi”(!!!!!), multumita harniciei voastre americanii o duc BINE!!
  Domn prezident, ce-ati fumat?!!!!!
  Sa luam si noi, poate o sa traim bine, cum spuneti dvs de fiecare data!!!!!

 17. Totii romanii au masini, dar soferii nu au bani suficenti pentru benzina ( am vazut asta la televizor). Trebuie sa rupa din alta parte… Mda.

 18. Pregatiti cum nu , avem TAB 71/77/B33 Zimbru (variantele locale pt BTR60/70/80) , PM7.62 ( AKM63), submarine trase la tarm, MIG21 an fabricatie 1970-74, fregate inarmate doar cu torpile aeriene ( cum a spus un fost tov min. al apararii) , T55 si TR85/M1 ( variante locale si modernizate ale T55 ) BMP1 dotat intradevar cu un tun bun si rachete AT Spyke, 17 F16 MLU A/B fara radare AESA, 1 sistem din patru Patriot si vreo 18 HIMARS din 54 cu ceva rachete probabil de doua salve si chiar nu mai e cazul sa continui, intr-un cuvant deci o armata profi ultra-dotata si echipata dar sa ferrasca Domnu’ de mobilizare ca sa vezi atunci AZP-uri, ZB-uri din WW2 , paltoane si vestiane vintage de cand a facut tataie armata….DAA A herr Joian, suntem pregatiti, dor ti-au repetat jeneralii, miśan acomplisd, stability pilo to bliach seee