G4Media.ro

Iohannis, la bilanțul Ministerului de Interne: Au fost deficiențe manageriale și lipsă…

Iohannis, la bilanțul Ministerului de Interne: Au fost deficiențe manageriale și lipsă de profesionalism în 10 august 2018 și la cazul Caracal. Trebuie identificați factorii responsabili și luate măsuri pentru remedierea problemelor

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, la prezentarea bilanțului pe aanul 2019 a Ministerului Afacerilor Interne, că au fost deficiențe manageriale și lipsă de profesionalism în 10 august 2018 și la cazul Caracal și că trebuie identificați factorii responsabili și luate măsuri pentru remedierea problemelor. Președintele a vorbit, de asemenea, despre necesitatea creșterii siguranței cetățenilor, dar mai ales a copiilor în școli și în preajma acestora.

„Activitatea din ultimii ani a Ministerului Afacerilor Interne a demonstrat o serie de deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018. Instituția dumneavoastră are obligația să își facă o autoevaluare profundă, pentru a identifica factorii care au dus la situațiile pe care le-am menționat și să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor”, a afirmat președintele.

Klaus Iohannis a subliniat că „nu poate exista nicio abatere a Ministerului Afacerilor Interne de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja și apăra cetățenii români”.

Președintele a precizat că, prin toate activitățile pe care le desfășoară, Ministerul Afacerilor Interne trebuie să acționeze în interesul cetățeanului, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului.

„Obiectivul fundamental este acela ca legea să fie respectată, iar cetățenii să se simtă în siguranțăavând deplină încredere în instituțiile care au misiunea să îi apere și să îi protejeze. Este imperativ ca factorii de decizie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să conștientizeze pe deplin responsabilitatea pe care o au față de români și să depună toate eforturile necesare modernizării și eficientizării instituției. Trebuie să vă asigurați că, în toate demersurile pe care le întreprind angajații Ministerului, sunt pe deplin respectate valori și principii precum demnitatea, libertatea individuală, egalitatea în fața legii, cinstea, încrederea și toleranța. La baza activității dumneavoastră trebuie să stea o concepție modernă privind ordinea publică, siguranța cetățeanului și protecția patrimoniului”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis a menționat că profesionalismul și competența forțelor de intervenție, prevenirea și anticiparea, decizia precisă și capacitatea de reacție a specialiștilor și a forțelor de ordine publică sunt elemente indispensabile în realizarea cu succes a sarcinilor care le revin.

„Sunt încrezător că obiectivele pe care le-ați stabilit pentru anul 2020 vor fi îndeplinite, în acord cu documentele strategice naționale, cu prevederile legale în vigoare și cu misiunea instituției dumneavoastră”, a mai spus președintele.

El i-a îndemnat pe angajații Ministerului Afacerilor Interne să acționeze, cu prioritate, pentru protejarea copiilor, tinerilor și tuturor categoriilor vulnerabile.

Este esențial să crească siguranța în spațiile școlare și în apropierea acestora și să fie prevenite și stopate orice activități ilicite care pun în pericol sănătatea și integritatea tinerei generații”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a vorbit și despre dezvoltarea de noi instrumente care să asigure găsirea și salvarea persoanelor aflate în pericol și extinderea sistemelor alternative de înștiințare și avertizare a populației ori de informare sistemică.

Vă revine, totodată, misiunea de a contribui în continuare la combaterea corupției cu impact asupra capacității instituționale a statului, dar și a imaginii României pe plan extern”, a subliniat Iohannis.

Președintele a precizat că, pentru rezultate optime, este nevoie de suficient personal, care să fie dotat cu echipamente moderne și performante, astfel încât intervențiile pentru protejarea cetățenilor și a bunurilor să fie finalizate cu succes.

În opinia președintelui, o legislație adusă la zi și eliminarea barierelor birocratice sunt, de asemenea, necesare pentru a avea o activitate eficientă.

„Finalizarea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen, consolidarea Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, protecția infrastructurilor critice naționale, creșterea rezilienței naționale și, nu în ultimul rând, protecția civilă a populației și a bunurilor trebuie să rămână prioritare în lista obiectivelor pe care le aveți”, a mai menționat Klaus Iohannis.

În contextul combaterii răspândirii infecției cu coronavirus, președintele a cerut angajaților ministerului să vegheze cu responsabilitate, dar și cu calm, la întărirea controlului la frontierele maritime, aeriene și terestre.

„Traversăm o perioadă complicată la nivel global, iar cetățenii au nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a se simți în siguranță. De modul în care acționați depinde ca panica să nu se instaureze, iar românii să simtă că sunt apărați și protejați”, a spus Iohannis.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Bai frate, numai asta stim, tot timpul identificam????

  • Bla Bla, bla Bla .
   Bla !

  • # kondensatorilor, daca mai tineti minte de planul kalergi

   kwi primeste premiul coudenhove-kalergi pt 2020 !!!

   ce oare a antamat kwi daca primeste premiul pt DOUA LUNI de activitate ?!

   aducerea sirienilor ?!

   Premiului European „Coudenhove-Kalergi”, conferit Președintelui României, Klaus Iohannis

   „Decizia de acordare a Premiului European „Coudenhove-Kalergi”

   pentru anul 2020

   Președintelui României a fost adoptată de membrii Societății Europene Coudenhove-Kalergi pentru

   „meritele sale deosebite de politician care,

   prin dedicarea pentru valorile europene,

   contribuie decisiv la consolidarea integrării României în comunitatea statelor europene”,

   apreciindu-se, totodată, că

   „acțiunea sa politică are un rol exemplar într-o Europă care a fost divizată în trecut.”.

   https://m.dcnews.ro/premiului-european-coudenhove-kalergi-conferit-presedintelui-romaniei-klaus-iohannis_733377.html

 2. Cand vezi prostu satului că invocă competența și profesionalismu

 3. Stim si noi, deja de un an si jumatate, ca au deficiente manageriale cu privire la 10 august. Din pacate, Giorgiana Hossu, responsabila de ancheta si de Caracal, a fost avansata iar nemernicii de la Jandarmerie inca nu sunt arestati. Cand???!

 4. Doar politistii au fost gasiti vinovati de catre Johannes in cazul Caracal? Procurorii si cu profilerul pe care l-a ametit Dinca au fost de treaba! Trebuie decorati!!!

 5. Președintele nostru, care este singurul din tara asta care are toate datele și informatiile, cred ca a greșit ținta când s-a referit la 10 august și Caracal! Pentru aceste 2 probleme trebuia sa pună presiune pe parchete nu pe Mai.

 6. Bla, bla, bla.
  Uite asa o barbă avea…
  Miliția a fost, este si va ramane frate cu infractorul.
  Miliția a fost si va ramane inima partidului. Bate, bate, bate.
  Curățenie in structurile MAI.
  Totala!
  Coloneii de azi care conduc structurile erau in ’89 tineri ofiteri si au tras in popor.
  Cum sa apere poporul de hoti si de bandiți aceste structuri?
  Siguranta cetățeanului e zero.
  Vilele ofițeimii bugetare iesite la pensie speciala sunt la fel de necinstit facute ca si ale politicienilor.
  Fii si fiicele ofiterimii lucrează tot in MAI.
  Se apara intre ei facandu-se neamuri si nu vor proteja cetatenii de cocalari si interlopi.

 7. Exprimare eleganta, pentru o fapta brutala de bataie aplicata manifestantilor pasnici decisa de fostul Sef de partid , cu acordul formal a doua slugi, vecine de apartamet .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.