G4Media.ro

Iohannis, justificare pentru aducerea PSD în guvern: Trecem prin momente când se…

Iohannis, justificare pentru aducerea PSD în guvern: Trecem prin momente când se impune ca guvernarea să reprezinte majoritatea românilor

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la un eveniment al PNL desfășurat la Ștefănești (Argeș), că PNL are în sfârșit un președinte care este și premier. Iohannis a justificat și aducerea la guvernare a PSD, spunând că ”trecem prin momente când se impune să strângem rândurile și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor”.

Discursul integral al lui Klaus Iohannis:

Bună ziua, dragi liberali! Mă bucur să ne revedem în acest loc simbolic, în acest loc plin de istorie, în acest loc încărcat de semnificații nu numai pentru Partidul Național Liberal, ci și pentru România. Mă bucur că am prilejul de a vă transmite câteva gânduri despre trecut, prezent și viitor într-un moment aniversar, când Partidul Național Liberal împlinește 147 de ani de la înființare.

Destinul României moderne este strâns legat de destinul Partidului Național Liberal, de curajul și înțelepciunea unor lideri vizionari, care au contribuit decisiv la reformarea societății românești. Nu trebuie să uităm că România și-a proclamat independența, în 1877, în timpul marii guvernări liberale, iar fundamentul pe care s-a clădit statul român modern a fost liberalismul. Politica liberală a lui I.C. Brătianu a făcut posibilă o dezvoltare accelerată a țării.

Este bine ca din timp în timp să ne raportăm la istorie, pentru a înțelege de unde am plecat, ce am reușit să construim între timp, dar și ce mai avem de făcut pentru a ne îndeplini obiectivele.

Drumul meu s-a despărțit de Partidul Național Liberal în 2014, când am preluat primul mandat de Președinte al României, dar în toți acești ani am rămas mereu alături de Partidul Național Liberal și Partidul Național Liberal alături de mine, pentru că, nu-i așa, ne unește aceeași credință puternică în valorile și principiile liberale. Acestea ne-au ghidat calea și cred că împreună am reușit să facem multe pentru consolidarea democrației în România, pentru parcursul său euroatlantic și pentru dezvoltarea sa.

Din 2020 traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu numeroase provocări și crize succesive sau chiar suprapuse.

În mod evident, este, ușor, relativ ușor de guvernat în perioade de prosperitate, când lucrurile decurg normal, dar infinit mai dificil când trebuie să ghidezi țara în vremuri tulburi, cum a fost pandemia de COVID-19 sau actuala criză de securitate generată de războiul purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Dar indiferent de cât de greu a fost, de cât de însemnate au fost costurile electorale, un singur partid, demn de istoria și tradiția sa, și-a asumat, fără ezitare, responsabilitatea guvernării – Partidul Național Liberal.

În definitiv, PNL a rămas același partid autentic, care nu și-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existență doctrina, crezul sau valorile. „Prin noi înșine” este și astăzi deviza care arată hotărârea liberalilor de a se implica și angajamentul ferm de a fi mereu în prim-planul politicii românești pentru oameni și pentru țară.

Toate aceste provocări majore din ultimii ani ne-au determinat să luăm decizii care să aibă în vedere, în primul rând, nevoia de stabilitate. Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile, cum se spune, și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor.

Acest lucru nu înseamnă însă nici pe departe renunțarea la principiile liberalismului. Dimpotrivă, premisele pe care tocmai le-am menționat ne conduc într-o singură direcție: România are acum șansa demarării unor schimbări cu impact pe termen lung, iar voi, liberalii, aveți responsabilitatea de a fi nucleul acestor ample reforme care vor avea ca efect modernizarea și consolidarea statului.

Investiții masive în domenii strategice, precum infrastructura rutieră, spitale și școli, gestionarea eficientă a banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, adaptarea, care deja a început, a sistemului de învățământ la principiile actuale ale științelor educației, toate acestea sunt proiecte concrete pe care miniștrii și parlamentarii liberali au obligația să le ducă la bun sfârșit.

Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puțin așa cred eu, și cred că dumneavoastră vă doriți același lucru. Partidul Național Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere șansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024. PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului, și astfel suntem în situația pe care foarte mulți și-au dorit-o, ca președintele PNL să fie premierul Guvernului României.

Acum, prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm și să luăm cele mai bune măsuri în sprijinul populației. Partidul Național Liberal a fost întotdeauna un partid pentru oameni, un partid care să asigure o guvernare stabilă, cu un Executiv racordat la provocările momentului.

Așa cum îndelungata sa istorie a dovedit-o, Partidul Național Liberal este vectorul dezvoltării României, și subliniez acest lucru. Eu știu asta, și românii știu asta, pentru că au votat Partidul Național Liberal. Astăzi, de ziua dumneavoastră, dragi liberali, vă doresc „La mulți ani!”, cu realizări notabile pentru patria noastră, pentru țara noastră, pentru români! Vă doresc să aveți parte de cea mai mare bucurie și de satisfacția cea mai de preț la care poate spera un om politic – aceea de a contribui la bunăstarea națiunii sale și de a vedea că proiectele pentru care a fost votat aduc rezultate pozitive în viețile oamenilor. (Foto: Klaus Iohannis si Marcel Ciolacu / InquamPhotos – George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

51 comentarii

 1. A avut grijă #echipacâștigătoare a PSD/PCR să bage în pământ si PNL, așa cum au făcut si cu celălalt partid istoric PNTCD unde acum se ceartă pionii securiștilor pavelescu si terhes pe veceurile din sediu.

  • Treci tu bre prin momentele in care nu mai ai nevoie de voturile romanilor ci de bani, corupție și pildele psd pentru a obține o funcție în străinătate. Singurul lucru pe care ar trebui sa l obține iuda ” lider regional ” e o condamnare pentru trădare de țară și înșelarea poporului român. In țară lucrului bine facut, construită de Iuda lider regional, justitia e confiscată de gașca savonea corbu netejoru.
   Infractorii au ajuns sa conduca țara si justitia. Urraaaaaa, slava lui Iuda lider regional.

  • @mirel nu a fost niciodata PNL, nu a fost niciodata PeeeSeeeeDeeee, a fost DOAR USL, dar am fost prea orbiti

   cand drula a rascolit viespile de la metrorex, s-a vazut planul lor

   ce crezi ca daca maine se despart din „cauza” taxei progresive, dupa alegeri nu vor face din nou alianta? si iar ne va zice MARELE GRIVCO ca asa a vrut „majoritatea” sau ca „ales solutia matura si responsabila” sau cine stie ce alte mizerii total contrare a ceea ce au zis in campanie?

  • Actualul PNL poate fuziona prin absorbție cu PSD. Viziunile diferite sunt doar cu UDMR, când e Viktor Orban prea ofensiv.

  • tu, ioiha, nu mai reprezinti „majoritatea romanilor” de cand ti-ai minti electoratul.
   ai facut de rusine romanii onesti si tara ta.
   ai mintit grosolan.
   ai cerut votul cu promisiunea ca nu aduci peeseedee la putere si cu tupeu demn de un peeseedee-is ai facut-o de oaie.
   ai adus peeseedee la putere si anexa aur, aur alta rusine ce iti apartine, pentru confortul tau personal si privilegii(locuinta de protocol cu post de consilier masina si indemnizatie chiar si dupa ce nu mai esti preş).

  • ai scos coruptia din strategia nationala si ai demis pe Laura Codruta Kovesi ca sa praduiti banul public in liniste, praduiala pt care cioilacu vrea chiar, cu tupeu, ca romanii sa-i fie recunoscatori
   de 7 ani de zile tara trebuia sa fie departe, dar ai bagat bete-n roate reformelor si ai mutilat justitia la fel ca dragnea, mai mult, ai imblanzit legea evazionistilor.
   ai reinfiinta siij desi asta duce tara in conflict cu UE. bagi bete-n roate, cot la cot cu peeseedee aur pnl, ca tara sa piarda banii pnrr, blochezi autostrazi prin coada de topor grindeanu.

  • faci angajari peste angajari la ministere, va dati pensii speciale extinse pe taxarea romanilor progresiva si imprumuturi scumpe
   dar
   tineti romanii saraci, de frica lor si, nu votati gazul romanesc in fondul de pensii offshore dupa model norvegian.
   ai demis oameni profesionisti,
   de frica sa nu vedem cat esti de mic ca preş dar
   te-ai inconjurat de pi.e.nali p.l.agiatori re.a.bilitati si ne.r.e.abilitati.

  • ai invartit crosa de golf, 7 ani dar ai inchis ochii la furtul de padure si crimele petrecute acolo, pentru ce?
   pentru o alta perche de papuci de golf? pt o crosa noua?
   esti o rusine ioiha. nu ai onoare. ascunde-te in gaura pamantului. la fel ca dragnea ai adus tara pe margine de prapastie. pleaca ioiha.
   nimeni nu vrea un preş care isi tine cetatenii saraci in loc sa puna gazul romanesc in fondul de pensii offsore pentru tot romanul, dupa model norvegian.

  • nimeni nu te vrea, ioiha, in afara de p.en.ali pl.ag.i.atori e.vaz.i.oni.stii hoti.i de paduri si s.e.ciuristi.i obscuri
   Romania are oameni de 100 de ori mai buni ca tine.
   te-au intrecut romanii, ioiha! rusine!

 2. Traducere: am nevoie de procurori obdienti ca sa pot fura in liniste si cu USR nu se poate.

  • Se vorbeste de un al 3-lea si un al 4-lea mandat pentru presedintele care si-a tradat electoratul, dupa un referendum masluit pentru o consitutie „moderna”, a la Rusia…

 3. DRECKS VOLKSVERRÄTER!☠👎

 4. „să reprezinte majoritatea românilor” … o tagma de hoti reprezinta pe alti hoti care nu stiu sa voteze decat cu aceeasi hoti de 30 si ceva de ani

 5. Nu poate dormi de grija majorității. De fapt, grija lui era pentru unanimitatea hotilor.

  • Să respecte obedient statutul de colonie și piață de desfacere cu mărfuri de cal.2 și 3 că așa e în tenis,ghem,maci și set.

 6. Poate acum vă intră în cap că PSD=PNL. Poate.

  • PSD=PNL=Competență, USR=scandal zilnic și incompetență mortală

  • Ce a făcut PSDNL pentru țară? Dă-mi un singur exemplu. USR a deblocat construcția de autostrăzi, a dat diverse legi utile pentru viața zilnică și a început curățenia prin ministere, înainte să fie dați afară de Iohannis. PSDiștii tăi doar fură, curvă de partid ce ești.

  • „PSD=PNL=Competență”

   Adica:
   – Inflatie oficiala aprilie 2022: 13,8%. Aia oficiala. Cu 5% peste media UE, ca sa avem termen de comparatie. Aia reala a trecut de mult de 20%. In conditiile astea, majorarea punctului de pensie cu 10% in ianuarie 2022 e fix apa de ploaie.
   – Conform BNR, datoria publică a României a stat şi în luna martie 2022 peste pragul de 50% din Produsul Intern Brut (PIB), pentru a treia lună la rând.
   – Rata dobânzii pe termen lung (10 ani, de referință) cu care se imprumuta România a crescut la 6,61%, în aprilie 2022, de la 6,20%, în martie. Evident, cea mai mare din UE. Ne apropiem de dobanda data unor tari in incapacitate de plata. Bulgaria se imprumuta cu o dobanda la 10 ani de 1,6%, ca sa putem compara
   – INS, mai 2022: „Volumul lucrărilor de construcții inginerești (de infrastructură) a scăzut cu -11,7%, ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primul trimestru față de aceeași perioadă a anului trecut. Investitiile publice s-au prabusit. Bani din buget nu mai avem, bani din PNRR nu putem accesa, ca nu avem proiectele pregatite la timp.
   – 2300 de noi posturi lunar, in medie, au fost create de guvernarea PSD-PNL in ultimele 6 luni. Aproape 15.000 de posturi au fost create din burta, pentru clientela, aproape in intregime in administratia publica (adica nu in spitale sau scoli). Dezmatul continua pana la 1 iulie, pana cand cei din PSD si PNL estimeaza ca sunt rezolvate toate pilele.
   – Absolut toate propunerile legislative legate de pensiile speciale sunt blocate in acest moment, fie de catre majoritatea PSD-PNL in parlament, fie de catre un CCR politizat de Iohannis, PSD si PNL pana la plasele. Efortul bugetar corespunzator acestor pensii a trecut de 10 miliarde de lei.

   Si pot continua pana maine cu realizarile acestui guvern „competent”.

 7. Dar tu, prezident Claun Iudannis, de ce ai ales să nu mai reprezinți majoritatea românilor, pentru că ei te-au votat pentru minciunile tale de clown de la Circul Grivco?

 8. Felicitări, domnule Iohannis. Sunteți cel mai cerebral președinte din istoria României!

  • Este cel mai nepăsător președinte, curvă de partid ce ești.

  • Este cel mai egoist si trufas Președinte deoarece a sacrificat o țară pentru a-și salva curu de la suspendare!

  • Mai corect era… cel mai decerebrat președinte …Eugenia. A îngropat ciuma galbenă.

 9. Ipocriților le arde de sărbători politice! Doamne ferește de atâta inadecvare și prostie!

 10. FICUS, DULAP, MINCINOS, TRADATOR, …….., ROMANIKA NEEDUCATA!!!

 11. Aşa, ziceţi domnule Preşedinte. E mult de furat, nu putem noi tot.

 12. de exceptie , in situatia in care se afla Romania si intrega lume , toate deciziile presedintelui .anticipative formatoare de majoritati ce pot pune in practica dorintele cetatenilor si nu in ultimul rind creatoare de stabilitate .

  • Ai rămas bolnav!

  • Phiii, cum de nu m-am gandit la asta? 🙂

   De abia acum realizez ca dorinta cetatenilor romani la ultimele 4 randuri de alegeri a fost sa avem o mare majoritate compusa din PSD si PNL care sa conduca tara. Noroc ca a venit Iohannis, desteptul pamantului, si a inteles mai bine decat noi ce am votat.

 13. probabil va schimba si constitutia si noua republica prezidentiala ii va oferi un nou mandat cu multa putere .

 14. eu o votez pe maia .

 15. Johanis e un prost si un tradator.

 16. intotdeauna guvernarea tre’ sa fie a majoritatii cap de creta

 17. iar ne explica MARELE TRADATOR cum am votat, si noi nu stiam …

  el de fapt cu GEACA ROSIE si cu PEEEESEEEDEEEE si demitere LCK si mizeria de REFERENDUM ne explica ca de fapt el e GRIVCO, si noi am crezut ca e raul cel mai mic … fata de dancila (gaina fara cap)

 18. Omul acesta are o problema mare: ori uita, ori nu stie ce spune. A ajuns seful statului cu lozinca „peeseedee, hoti si mincinosi, nu vor mai guverna in veci” si acum ne explica ce mare nevoie are de acesti hoti si mincinosi pentru a guverna ? Cred ca este un caz de competenta psihiatrilor. Fiindca poti minti, nu e o problema pentru un politician, dar macar fii consecvent in minciuna.

  • Iohannis e, de departe, cea mai mare tzeapa din politica romaneasca post-decembrista.

   Au mai fost oameni politici care au zis una in campanie si au facut alta dupa castigarea puterii. Dar sa schimbe absolut complet foaia, si inca cu atat aroganta si cu atata nerusinare, nu a mai facut-o nimeni pana acum. Daca ii comparam cu Iohannis, Basescu pare un personaj simpatic, iar Iliescu chiar o persoana decenta.

 19. PSD-ul prin intrarea la guvernare a făcut o greșeală politică majoră .

 20. VA aduceti aminte de Iohahahannis, mot in frunte, cand mergeau Ponta si Adormita Antonescu cu el la Basescu sa-l puna prim ministru???? Si le-a dat cu flit Base de nu s-au vazut?

  Iaca, a ajuns scroafa in copac si ne explica ce bine-i cu pzd=ul la guvernare!!!! Ce bine-i pentru el ca-si termina si-al doilea mandat (in care n-a facut absolut nimic inafara de aducerea pzd-istilor la guvernare). In rest pace si liniste sociala, pomeni electrorale in avans, angajari pe pile, relatii si amantlicuri……. Dar vine nota de plata….. si poate il punem pe Dulapul Sasesc s-o plateasca din buzunarul lui.

  Apropos, ce se mai aude cu chiriile alea incasate „fraudulos” pe o proprietate care-i a statului?????

 21. Din păcate, Klaunus va rămâne în istorie.
  Din fericire, istoria e imuna la propaganda de partid asa ca va rămâne ca un rahat împrăștiat pe parbriz.

 22. ciolannis ar trebui sa aibe soarta lu’mpuscatu.

 23. Unii delirează şi au impresia că ce visează se şi întâmplă, să nu credeţi că ne referim la voi postacilor sau alţi propagandişti ca voi.
  După delirul postacilor de pe toate platformele online am făcut un sondaj cu ce impresii au ei că se vor alege după atâta delir.
  Dacă am lua de bune atâta detaşare de realitate viitorul la alegerile următoare aşa ar arăta (dar nu uitaţi că nu sunt incluşi în sondaj şi majoritatea electorală sănătoasă la cap):
  —————————–
  – E clar că după numărul şi delirul avansat postacii PSD câştigă detaşat alegerile.
  – La fel de clar e că postacii AUR sunt majoritari şi încurcaţi cu cei de la PSD deci în logica de balama vor fi câştigători lângă PSD la următoarele alegeri.
  – Mai timizi zilele astea în delir că ei deja au trecut prin criză şi dau semne de sevraj urmează următoarea balama PNL care şi ei vor avea un loc lângă deliranţii ceilalţi dar aşa mai mult luaţi din obligaţie că AUR cu UDMR ar da prost pentru vrăjeala politică, aşa că au mai rămas doar ei să completeze următoarea guvernare (un fel de UDMR dar mai proşti).
  – De UDMR ce să mai spunem, ei sunt deja senili şi nu observă că AUR deja le-au luat locul, asta se întâmplă când adulţii trec pe pampers şi dai în mintea sugarilor.
  —————————–
  Deci în concluzie dacă aţi avea percepţia fină aţi fi observat deja care este tendinţa de următoare guvernare după delirul postacilor şi propagandiştilor, e atâta de clar încât delirul ăstora îi dau de gol ce urmăresc, voi nu aţi observat? 😀
  .
  .
  Există şi un efect secundar la atâta delir, oamenii majoritari sănătoşi la cap se orientează spre partide cu mai puţin delir aşa că dacă am face un sondaj după cum reacţionează oamenii sănătoşi la delir sondajul real aşa ar arăta:
  —————————-
  – USR bate fără probleme la raţiune.
  – Poate nu vă vine să credeţi dar Dancilă după dezintoxicarea de prea mărire e cea mai atractivă pentru electoratul PSD dintre toate partidele candidate pe acest lot de electorat.
  – Dragnea va atrage tot ce ţine de interese subterane care sunt cam multe prin partidele astea balama.
  – Orban are partea lui de electorat care va merge la el şi care sigur nu îl va mai avea PNL.
  – AUR e clar că vor avea toţi nebunii de partea lor.
  – Celor de la PSD le mai dăm o tură peste prag aşa cu şanse mici că nebunii preferă mai mult AUR zilele astea, deci şansele sunt foarte mici să mai rămână cu ceva.
  – PNL nu mai există ca partid în nici o lume paralelă din nici un univers paralel sau bulă paralelă.
  – UDMR mi-e teamă că nu mai sunt folositori de când s-au senilizat şi au trecut la pamperşi că sunt tare instabili în loialitatea cu care se lăudau.
  —————————-
  Poate nu aţi observat dar întotdeauna câştigă marea masă majoritara sănătoasă la cap(până la un nivel) în detrimentul minorităţii delirante, e vorba despre matematică simplă măi amatorilor. 😀
  .
  .
  Pentru final am vrea să vă cerem sfatul doar aşa ca fapt divers şi să vă întrebăm „cât succes credeţi că vor avea la următoarele alegeri noua balama PSD şi noua balama PDL apărut pe celălalt eșichier politic?”….nu are nici o legătură cu AUR întrebarea deci scoateţi-i din context că noi vorbim de alte balamale aicea iar din experienţele trecute pe care le-aţi mai avut ar trebui să fie simplu răspunsul. 😏

  Suntem buni în sondaje, băgăm oftică în Pieleanu şi alţi amatori ca ei, aşa-i? 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 24. Daca Președintele Republicii considera cleptocrația ca fiind reprezentativa pentru majoritatea romanilor, inseamna ca domnia-sa crede ca majoritatea romanilor sunt hoți .

  Este o opinie jignitoare fata de cetatenii romani.

 25. pnl va conduce impreuna cu Iohannis intreaga romanie pina in 2036

 26. eu cred ca maia sandu

 27. De ce din majoritatea asta ai exclus UNITI SALVAM ROMANIA? E mai bine cu hudemereu? Bravos dulapule…

 28. Usr și UDMR 15 +5% reprezintă toată România???!! Uraa

 29. Majoritatea romanilor nu sunt reprezentați de niciun partid politic, pentru ca nu se sinchisesc sa mearga la vot.