G4Media.ro

Iohannis ironizează mitingul PSD: Este o abordare caraghioasă și pur populistă

Iohannis ironizează mitingul PSD: Este o abordare caraghioasă și pur populistă

Președintele Klaus Iohannis a calificat drept ”caraghios” și ”populist” mitingul ”împotriva abuzurilor” anunțat de PSD pentru sâmbătă, 9 iunie, la ora 20:00, în Piața Victoriei.

„Mitingurile sunt o formă de protest şi protestul se asociază în mod normal, într-o democraţie, cu opoziţia sau cu societatea civilă nemulţumită de guvernare. În nicio societate normală mitingul de protest nu se asociază cu cei de la putere. Cei de la putere au Guvernul, au Parlamentul, au toate instrumentele pentru a rezolva problemele ţării. Ultima metodă este cea a protestului. Mi se pare o abordare caraghioasă şi pur populistă”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Afirmațiile președintelui vin după ce ieri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat  că social-democrații vor organiza sâmbătă un miting cu ”câteva sute de mii de oameni” îndreptat împotriva unor presupuse abuzuri ale structurilor de forță.

Liderul PSD a mai spus că mitingul va începe la ora 20:00 și nu va interfera cu Gay Pride Parade, manifestație care se va desfășura tot sâmbătă, 9 iunie. Dragnea a precizat că mitingul va fi unul ”împotriva abuzurilor care au avut loc în România în ultimii ani”.

”Democrația și statul de drept sunt puse sub semnul întrebării, sunt afectate de câțiva ani buni. Suntem deciși să mergem până la capăt pentru a arăta că drepturile și libertățile sunt respectate în România. Îi așteptăm pe toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă, în care să nu mai fie instituții aflate sub teroare. Din cauza unei propagande toxice uriașe se pune problema ca o structură obscură și subterană să paraziteze deciziile statului și să influențeze în mod ocult decizii importante”, a mai spus Liviu Dragnea despre mitingul din 9 iunie.

Foto: Klaus Iohannis (Sursa: Inquam Photos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Din pacate caraghios este actualul guvern in intregime.

  2. PSD-ului & GUVERNULUI le-a intrat MORTUL in casa (KISELEFF) si nu stie ce sa mai facă si cum sa îngroape mortul ca s-a împuțit rau si de la canicula instalata pe ROMANIA

  3. Vor protesta ! Unul din motive :
    „Cu mus-tar… cu mus-tar”, se va auzi pana in Kiseleff 10, strigata indignarea pesedacilor pt faptul ca organizatorii au uitat de mustarul pt mititei !

    PS. Na, ca am devoalat principala lozinca de pe 8 iunie de la miting ! N-o sa mai imi spuna Viorel nimic de acum incolo !

  4. Ați publicat un articol in care anuntați națiunea despre fake-News-ul dat de antena3 și Luju.ro.Aveti curajul sa va uitați in ochii celor pe care ii informați?

  5. Clivajul. Dezbinarea mică: prieteni, friends. Neclaritatea lozincilor expune mitingul la prea multe ironii. Şi fostul dictator a adunat lumea, să-i aprobe Timişoara-n sânge la miting, dar s-a spart. Acum se sparge însăşi societatea dacă rezultă că se aprobă de Popor îngrădirea forensică a procurorilor, nupul, prescripţia, reducerea pedepselor si efectuarea la domiciliu sau în travel, nerecuperarea prejudiciilor, neinculparea legală a decidenţilor hoţi, încât chiar de Centenar, s-a spart însăşi Unitatea, mulţi tineri (şi nu numai) au exclus dintre prieteni sau friends antenist-pesediştii şi s-a diminuat drastic dialogul de la om la om în societatea noastră!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.