G4Media.ro

Iohannis: În România, manifestările antisemite, xenofobe și rasiste trebuie să fie sancționate…

Iohannis: În România, manifestările antisemite, xenofobe și rasiste trebuie să fie sancționate aspru, cu celeritate

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah, în care subliniază că, în România, manifestările antisemite, xenofobe și rasiste trebuie să fie sancționate aspru, cu celeritate, în conformitate cu legislația în domeniu.

Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidențial – Departamentul Cultură, Culte și Centenar, la Sinagoga Mare din București.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis:

„Cu ocazia sărbătorii Pesah, adresez conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România și tuturor membrilor comunităților evreiești sincerele mele felicitări şi urări de prosperitate.

Celebrare a eliberării evreilor din robie şi a renaşterii lor ca popor liber, Pesah reînnoiește, cu fiecare sărbătoare, fidelitatea faţă de valorile spirituale ale iudaismului, precum dialogul, solidaritatea şi toleranţa.

Cu acest prilej, reafirm angajamentul meu pentru protejarea drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi ocrotirea patrimoniului spiritual şi cultural al minorităţilor etnice. O dată în plus, condamn acţiunile care aduc atingere libertăţii de conştiinţă şi care pângăresc memoria Holocaustului. În România, manifestările antisemite, xenofobe și rasiste trebuie să fie sancționate aspru, cu celeritate, în conformitate cu legislația în domeniu.

Comunitatea evreiască a contribuit în mod definitoriu la modernitatea şi prosperitatea ţării noastre, la independenţa şi unitatea naţională, precum şi la integrarea noastră în structurile europene şi nord-atlantice, şi asumarea valorilor democratice.

Această valoroasă contribuție ne amintește cât este de important să apărăm, în societatea de astăzi, legăturile de solidaritate care fac posibilă convieţuirea armonioasă și respectul față de celălalt.

«Hag Pesah Sameah!»”

În urmă cu trei săptămâni, cimitirul evreiesc din Huși a fost vandalizat, peste 70 de evenimente funerare fiind distruse. În 8 aprilie, Ministerul Afacerilor Interne anunța că a fost declanșată o anchetă, dar, până în acest moment, autoritățile nu au anunțat dacă au identificat autorii.

Sursa foto: presidency.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Doar o putere militara externa mai poate face ordine intr-o ţara mafiotizata fara stat de drept.

 2. Pai ar tb sa inceapa cu tine, esti un antisemit… de ce sa nu avem Ambasada la Ierusalim si un extremist pt ca-i sustii pe hastagienii recalcitranti.
  Deci sa ti se intenteze un dosarel de penal.

 3. Da, ciudat!
  Oare la noi se gandeste cineva, din tara sau din afara, sa ne scoata din robie?!!!!!!!!!!!!

 4. Ce-i trebuie chelului?
  A rezolvat toate problemele românilor și i-a rămas antisemitismul.
  Țara arde și omul se .piaptănă.Ca de obicei se ploconește în fața celor mai puternici ca el .Dar acțiunile antiromânești , corupția , abuzurile , propaganda Udmr și nu numai cât vor fi pedepsite tovarăse Ghinion ??Văi de țara care se preocupă de cai verzi pe pereți.
  Săle punem lesă la românii batjocoriți în țara lor .
  Noi i-am votat deci ne merităm soarta.

  • Tu chiar nu-ți dai seama că problemele românilor sunt ale *tuturor* românilor și că rasismul și xenofobia sunt arme de învrăjbire care le permit lui Viktor Orban și Dragnea să fure liniștiți?
   Corupția duce la mizerie și în Covasna și în Teleorman, dar dacă tu și Janos sunteți ocupați să vă săriți reciproc la beregată și să va urâți unul pe altul în loc să vă organizați și să vă luptați cu cei care vă fură , le faceți jocul.

   Tu cum crezi că a ajuns la vremea lui Verestoy Attila Drujba lui ‘mnezo? Țara avea Președinte român, prim-ministru român, HarCov aveau prefecți români, procurori români, șefi de poliție români. L-a deranjat vreunul cu ceva să nu mai defrișeze pădurile neamului? Pe dracu, ei se înțelegeau de minune, ei fac bani împreună și își apară interesele și pe fraieri îi lasă să se scalde în ura naționalistă tâmpită. La fel cum face Orban în Ungaria, și-a spălat pe creier sclavii și îi ține în mizerie.

   Rasismul/antisemitismul e o prostie, o degradare a creierului. Române, partidul te vrea prost!

   AMR 36 de zile până la alegeri. UE pentru România, *ue pentru PSD.

 5. Pai sa declare ca ILEGALA ori miscare #rezist scotand-o in afara legii precum: antisemitismul, nazismul, fascismul, legionarismul, iredentismul, comunismul, extremismul, satanismul si uranismul !
  Deci de astazi sa inteleg ca Verner se dezice total de hastagieni indicand ca muia este un lucru imoral & obscen nu opinie interzicand folosirea acestei abjectii. Cand o va face public si prin mass-media, acest lucru… de dezicere, atunci mai vedem. Momentan e doar un gica-contra, invrajbitor intre romani turnand gaz pe foc… deci un gazar. Jalnic specimen, personal n-am nici cea mai mica incredere in el.

  • Chiar așa, nu-s capabili deloc mafioții, să găsească specimene puțin mai răsărite decât distruși ca voday asta? In ce hal scrie, ce Incoerent e, mai e si bou, vorbește pe lângă subiect. Dar ce pretenții poți să ai de la niște borfași mărunți?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.