G4Media.ro

Iohannis, discuții cu Merkel: Acordul pentru Brexit e ”cel mai eficient instrument…

Iohannis, discuții cu Merkel: Acordul pentru Brexit e ”cel mai eficient instrument pentru limitarea consecințelor negative”

Președintele Klaus Iohannis și cancelarul german, Angela Merkel, au discutat joi la Bruxelles despre preluarea de către România a președinției rotative a UE și despre marile dosare europene, potrivit unul comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cei doi au convenit că acordul negociat între UE și Marea Britanie e ”cel mai eficient instrument pentru limitarea consecințelor negative ale Brexit pentru ambele părți și pentru asigurarea certitudinii juridice pentru cetățeni și mediul de afaceri”. E încă un indiciu că liderii UE nu sunt dispuși să accepte revizuirea acordului, așa cum o cere premierul britanic Theresa May, aflată sub presiune în interiorul propriul partid.

Iohannis și Merkel au mai discutat despre viitorul Europei, viitorul buget european multianual, gestionarea migrației și alegerile europene.

”Președintele Iohannis a evidențiat angajamentul și implicarea României, ca viitoare Președinție a Consiliului UE, în avansarea agendei europene în perioada următoare, precum și necesitatea de a avea o cooperare foarte strânsă cu toți partenerii europeni, în acest sens. La rândul său, Cancelarul Angela Merkel a asigurat de deplina susținere pe care Germania o va oferi României pe perioada exercitării Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, în contextul bunei cooperări între România și Germania în domeniul afacerilor europene”, arată comunicatul citat.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Trolisorii nu mai primesc banuti de la parnaiasul dragnev sa spurce tot ce face Iohannis? Parnaiasul trebuie sa plateasca pensiile speciale pt slugile din sparlament, pentru lipitorii de afise nu mai raman…ha ha ha!

  2. Romania ar fi mai tare ca Germania daca Dancila ar fi Cancelar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.