G4Media.ro

Iohannis despre rezultatele summitului NATO: România va găzdui un centru de comandă…

Iohannis despre rezultatele summitului NATO: România va găzdui un centru de comandă cu 400 de ofițeri

România va găzdui un centru de comandă NATO de 3 stele ”operațional între nivelul tactic și cel strategic”, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis la finalul summitului NATO de la Bruxelles. Președintele a mai spus că în acest centru vor lucra circa 400 de ofițeri de stat major din toate statele membre.

Un alt rezultat al summitului este îmbunătățirea statutului brigăzii multinaționale din România, care a căpătat statut permanent, a mai spus Iohannis într-o scurtă conferință de presă. Președintele a mai menționat și faptul că o întreagă sesiune a summitului a fost dedicată situației din Marea Neagră, desfășurându-se în prezența Georgiei și Ucrainei.

”Întărirea prezenței aliate pe flancul estic a fost o miză pentru România, și, în ansamblu, postura NATO a fost întărită la acest summit. Avem rezultate frumoase”, a mai declarat Iohannis.

Președintele a vorbit și despre sesiunea specială de la finalul summitului la care s-a discutat exclusiv despre bugetele dedicate apărării și a anunțat că ”a apărut o discuție destul de intensă între aliați” la care s-a discutat inclusiv creșterea bugetului peste actualul prag asumat de 2%.

Foto: Presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.