G4Media.ro

Iohannis, ambasadorilor străni: Voi face tot ce ţine de mine ca democraţia…

Iohannis, ambasadorilor străni: Voi face tot ce ţine de mine ca democraţia şi statul de drept din România să nu fie afectate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în fața ambasadorilor străini acreditați la București, că va face tot ceea ce ţine de el pentru ca democraţia şi statul de drept din România să nu fie afectate.

„O bună parte a eforturilor noastre este în acest moment îndreptată către exercitarea cu succes a Preşedinţiei ţării noastre la Consiliul UE. Vă spuneam la întâlnirea noastră de anul trecut că pentru ca politica externă şi europeană a României să fie performantă, statul român trebuie să rămână unul în care democraţia liberală şi statul de drept sunt deplin consolidate, cu o justiţie independentă şi eficiente. Aceste considerente rămân valabile acum, când deţinem preşedinţia Consiliului UE, mai mult ca niciodată. Vă asigur că voi face tot ce ţine de mine ca preşedinte pentru ca aceste valori să nu fie afectate. Vă asigur că, indiferent de scena foarte dinamică a politicii interne româneşti, pe care o cunoaşteţi foarte bine, în ceea ce priveşte afacerile europene toţi factorii de decizie ai României vor acţiona unitar şi cât mai eficient astfel încât Preşedinţia Consiliului UE să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a afirmat Iohannis la reuniunea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Citește și: Iohannis, critici pentru politicienii cu probleme în justiție într-un discurs despre Holocaust: În tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiție și de a-și prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistrați, blamează multinaționalele viclene și diabolizează UE

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

 1. Haide bre, și tu, mai repede!
  Deja sunt afectate și pline de carii, cât mai așteptăm???

 2. Puteai face mult mai mult cu referendumul acum 2 ani, însă ai așteptat anul electoral. Din păcate, între timp, mâinile ți-au fost legate și terenul minat prin deciziile CCR. Doar o minune ne mai poate salva. Păcat, mare păcat…. ?

 3. ”Alo, John Connor? Iti multumim, ne-ai trimis un Terminator de nadejde! Crezi ca am intinde prea mult coarda daca te-am ruga sa ne mai trimiti inca vreo 3? I-am putea gazdui in conditii ideale, la parter la Athenee Palace…”

 4. Deja democrația și statul de drept în ROMÂNIA sunt reprezentate simbolic de o desagă goală plină de găuri…

 5. Ati avut peste 6 milioane de voturi !
  Oare veti mai avea 3 milioane ?
  Sincer , vorbind , cum se face ça pleaca atat de multi din tara si foarte putini se mai intorc ?
  Mi e teama ca veti deveni simbolul neputintei !

 6. Iohannis cere Romaniei exact ce nu are…stat de drept si justitie independenta.

 7. Pentru moment atat poate face presedintele. Gasca de securisti din parlament si guvern nu pot fi ETERNI !!! O sa vina timpul cand o sa plateasca….. Sant convins.