G4Media.ro

Iohannis: Administraţia Prezidenţială şi Guvernul intră în a doua tranşă de vaccinare…

Iohannis: Administraţia Prezidenţială şi Guvernul intră în a doua tranşă de vaccinare anti-COVID

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi alte instituţii vor intra în a doua tranşă de vaccinare anti-COVID, iar la finalul primăverii viitoare ar fi posibil să se termine prima rundă de imunizare pentru toată populaţia.

„În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare”, a declarat Iohannis duminică.

Președintele a mai spus că, în funcție de viteza cu care e distribuit vaccinul, e posibil ca până la sfârşitul primăverii viitoare să fie terminată prima rundă de vaccinare pentru toată populaţia.

„Am discutat aceste chestiuni (despre perioada în care va fi vaccinată toată populaţia României – n.r.) în câteva întâlniri de tip videoconferinţă la Consiliu (European) şi cei din Comisie, care se ocupă de relaţia directă cu producătorii de vaccin, ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua până când vor fi toate livrate, însă vaccinarea în masă, deci a populaţiei care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidităţi, nici cu sensibilităţi, se va produce probabil în primăvară. Putem să ne gândim că undeva la începutul anului, ianuarie, februarie, în cea mai bună variantă, încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape. (…) Poate, până la sfârşitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare şi pentru toată lumea”, a afirmat preşedintele Iohannis, citat de Agerpres.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Trebuia să fiți primul voluntar la vaccinare, nu să așteptați efectul ”otrăvii” până la sfârșitul primăverii.

 2. „Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi alte instituţii vor intra în a doua tranşă de vaccinare anti-COVID”–> va fi prea tarziu. Vom avea alt guvern atunci.

 3. Pensiile speciale in prima rundă!
  Tot in prima runda:
  – parlamentari, fosti si actuali,
  Sa fie ei primii!
  Sa avem incredere!

  • Ati uitat la prima runda:
   – reprezentanții alesi sau numiti in conducerea autoritatilir locale.
   Primari, viceprimari, prefecți, subprefecti, presedinti CU si toata liota de consilieri.
   Sa crească încrederea in popor!
   Sa nu cerșească numai votul!

 4. Cum tipati cu totii ca autoritățile (guvernul, președintele, primarii etc) trebuie sa se vaccineze primii, sa il testeze, sa fie cobai, etc.
  Daca ar fi declarat ca ei se vaccinează primii din aceste motive, tot voi ati fi urlat ca ce e nedreptatea asta, fac abuz de funcții si putere si de baga ei in fata muritorilor de rand, in loc sa ii lase pe cei cu risc mare sa se vaccineze primii.
  Oricum o dai, nu e bine pt postaci. Cine sa va mai asculte, in afara de ai voștri?
  Diferența de timp intre prima transa si a doua de vaccin este prea mica pentru a vedea posibilele efecte negative ale unui vaccin nou. Alea se vad in ani de zile, daca exista. Asa că teoria voastra cu vaccinarea lor în prima faza sa vedem si noi ce pățesc e apa de ploaie. Maxim poti vedea reacțiile adverse pe termen foarte scurt, dar alea se cunosc deja – sunt publice pe internet.
  Doar nu credeti ca romanii sunt mai cu mot si orice vaccin va acționa altfel asupra noastră decât asupra celorlalte natii…

  • Nu inteleg întrebarea, clarifica te rog ce ai vrut sa spui. Poate ai răspuns din greseala la alt comentariu.

 5. Ar trebui ca persoanele de peste 65 de ani să fie vaccinate înaintea administrației prezidențiale și a guvernului.

  Hai că înțeleg să-l vaccineze cu prioritate pe Iohannis, dar restul pot fi înlocuiți în caz că se îmbolnăvesc, așa că n-are rost să se bage în fața bătrânilor care au risc mai mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.