G4Media.ro

Iohannis a promulgat legea prin care studenţii şi personalul SRI înscrişi la…

Iohannis a promulgat legea prin care studenţii şi personalul SRI înscrişi la Academia Naţională de Informaţii vor fi exceptaţi de la înregistrarea în Registrul matricol unic al universităţilor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea potrivit căreia studenţii şi personalul Serviciului Român de Informaţii şi al celorlalte autorităţi publice cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, înmatriculaţi la programe de licenţă, respectiv master sau studii postuniversitare la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, să fie exceptaţi de la înregistrarea în Registrul matricol unic al universităţilor din România, deputaţii stabilind că aceştia vor fi înscrişi într-un registru special.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea în acest sens a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 84/2019 pentru completarea art.201 din Legea educaţiei naţionale.

 • „Fac excepţie de la obligativitatea înregistrării în Registrul matricol unic al universităţilor din România (RMUR): a) studenţii Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazul înmatriculaţi la programe de licenţă, precum şi personalul Serviciului Român de Informaţii şi al celorlalte autorităţi publice cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale înmatriculat la programe de master profesional şi studii postuniversitare; b) cetăţenii străini pregătiţi în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” pe bază de protocoale încheiate în acest scop între Serviciul Român de Informaţii şi organe similare de informaţii ale statelor de care aparţin aceştia, în condiţiile legii”, potrivit legii promulgate de către şeful statului.

De asemenea, înregistrarea acestora se va face într-un Registru matricol special (RMS), care este o bază de date electronică, gestionată la nivelul Serviciului Român de Informaţii, în conformitate cu legislaţia privind protecţia informaţiilor clasificate.

Accesarea datelor din RMS se poate face, cu respectarea principiului nevoii de a cunoaşte, doar de persoane care deţin autorizaţie sau certificat de acces la informaţii clasificate cu nivel de secretizare corespunzător, mai prevede legea promulgată.

sursa: News.ro, Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

34 comentarii

 1. 😂😂😂 ce ii mai ascundeti!!! La cat sunt de intelijenti, se deconspira singuri!!

  • In sfârșit, v-ați dat și dvs seama că s-a prins toată lumea cine sunteți și că acoperirea nu va folosește la nimic.

  • Ciobălăule, las-o că măcăne! Tocmai tu să râzi de intelligence agencies?

   :)))))

  • Veșnica tehnică a pisicii de a ascunde căcatul.

  • Lista cu ei este depozitata la ambasada americana

  • TOTI SUNT FACUTI CUMULARZI

 2. Imi poate explica cineva si mie, ca pentru prosti, ce e aia o academie de informatii?

  • e un loc unde „te invata” sa tragi cu urechea, prin diverse „mijloace specifice”, si sa patrunzi in mod neautorizat, prin diverse mijloace tehnice, in vietile oamenilor sub pretextul ca asa se apara „securitatea” neamului… adevarul este ca, pentru asta, e nevoie de multa scoala, pentru ca trebuie sa dobandesti capacitatea de a nega si de a minti eficient ca nu faci lucrurile alea …

 3. Astia vor fi studenti ”incognito” :)))))))))))))), nu le mai vede nimeni situatia scolara, te trezesti cu toate vicoalelele, udrele si patachinii de partid direct doctori in ”siguranta nationala” din neant. Securicii isi ascund urmele academice. :))))))))

  • Toate statele au servicii speciale.Ele culeg informații, fac analize, statistici și informează instituțiile care au nevoie de acele informații.Nu fiți boi!

 4. Abia acum puteti intelege de ce unii politruci au gauri negre in cv .

 5. Securiștii protejează viitorii securiști! 😂

 6. Renuntarea lui nea Caisă Johanis la certificatul digital este o minciună. De ce doar aștia sunt excluși din RMU al lui Adrian Curaj?

  De ce MAI a subcontractat către Telekom în 2019 digitalizarea tuturor certificatelor românilor, naștere, căsătorie, deces?

  Așa că certificatul european de sclav urmează ……..

 7. Cine poate opri iîncărcarea inteligwnței artificiale cu date? Cine poate opri?

 8. Speciali, speciali, speciali, unde te întorci numai speciali! Până și studenții au ajuns speciali… Vai mama noastră de nație… 😥

 9. Ie secreți ! Nație de demenți și securiști!

 10. TRANSPARENTĂ! La 30 de ani de la Revoluție așa ceva este o nesimțire crasa!

 11. Deci semi-analfabetii si analfabetii functionali vor fi consemnati intr-un registru special … si vor iesi la pensie la 40 de ani cu pensii, cum altfel?, speciale…

  #HalalPNL
  #USLexista
  #NuAvemPresedinte

 12. Iata ca Junta Militara isi ascunde academia infractorilor. Multe porcarii se mai petrec de cind junta si-a instalat ciuca-laul la butoanele tarii.

 13. Scârbă eternă ioha

 14. Nu stiu daca aceasta cale e cea buna. Ba din contra. Se pare ca Marea Resetare va avea loc. Oare cum va arata lumea peste 50-100 de ani? Nu cred ca vreau sa-mi inchipui.
  Oare ce parlamentari au votat o astfel de lege? Si de ce n-a contestat-o nimeni la CCR? Ca e curat neconstitutionala. Vai de cei mai tineri!!!

 15. de ce va mirati ? cui nu i-ar fi rusine cu o asemenea diploma la vedere ? evident, acum toti gov sunt civili 🙂 😂🤪😵‍💫🤩🖖🏾

 16. Ce mizerie! Cine a inițiat aceasta lege? De către cine a fost votată? E constituțional așa ceva?

 17. Se șterg la fund cu transparenta și principiul separației puterilor in stat, principiu esențial al statului de drept și al democrației. Este uimitor ca nu se vorbește mai mult despre aceasta lege.

 18. Batista pusă bine pe țambal – peste 30.000 vizualizări ale articolului și 20 de comentarii.

 19. ce sa ne asteptam cand pe timpul comunist aveam un roman din sapte, informator?
  Cand si elevii ereau informatori?
  Ba chiar mai rau, isi turnau parintii!
  O tara cu datorie pe 7 vieti, are cel mai mare aparat de reprimare…

 20. Frăția transpartinica a Epoleților.
  O să-i recunoaștem cand vom vedea tot felul de dubioși incompetenți plasați ,,din neant,, in funcții de conducere.

 21. tezele de masterat si cele de licenta ale acestor indivizi care isi fac studiile la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”. Ce ar fi zis Mihai Viteazul al carui nume este murdarit de aceasta academie?

 22. Ma intreb , daca Iohanis citeste si intelege ce semneaza???? Ma tem ca nici una, nici alta. Doamne, ce Presedinte ne-am ales!!!!

 23. Băi uameni buuni. Ia împărțiți problemul în două. 1.Printre ei cu siguranță sunt și oameni de valoare, competenți și patrioti. Sa nu îi amestecam cu ceilalți. Care probabil sunt mai mulți .
  2. Dar de unde și pina unde toți sunt „academicieni”? Ce e panarama asta? Și – au inventat titluri? Eu știam ca Academia Română e una și doar una. Nu academii de ale lui Oprea unde toți epoletii care au studiat doar la vreo particulară sa vină și sa aibă grija de frumoasa noastră țară!

 24. Oprea nu a murit! A devenit confidențial, doar 🤣🤣

 25. Fiți atenți in jurul vostru , o sa observați multe! Doar cei care sunt corecți și respecta legea, nu au de ce sa se teama.O sa te simți comod la început dar daca ai devenit o țintă, vei avea abonament permanent, nu te vei mai simti.Daca bagi in seama te vei simți hărțuit, dar viața trebuie sa continue!!!

 26. Iata o stire care ar trebui sa trezeasca poporul nostru asuprit de alogenii paraziti !
  La fel cum ar trebui sa ne trezeasca ascunderea celor care se afla in functii publice cu dubla cetatenie !!!