G4Media.ro

Iohannis a invitat Guvernul Dăncilă şi BNR la Cotroceni pentru mediere: „Politicile…

Iohannis a invitat Guvernul Dăncilă şi BNR la Cotroceni pentru mediere: „Politicile discutabile ale guvernului PSD au dus la nelinişte în piaţă”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a invitat peste câteva zile Guvernul Dăncilă şi conducerea BNR la o discuţie la Palatul Cotroceni. „S-a mers cam departe cu afirmaţiile contondente. Sper să ajungem la un numitor comun”, le-a spus Iohannis luni reporterilor în Parcul Herăstrău, unde a ieşit pentru o plimbare cu bicicleta.

„E posibil ca anumite abordări ale Cotroceniului şi ale BNR faţă de chestiunile economice să semene dintr-un motiv simplu: înţelegem legile economiei şi vedem ce se întâmplă. Abordarea PSD de a arunca în curtea BNR e fundamental greşită, cum e fundamental greşit să acuzi investitorii pentru creşterea inflaţiei sau a dobânzilor. Politicile discutabile ale guvernului PSD au dus la aceste nelinişti în piaţă şi la creşterea inflaţiei şi dobânzilor”, a mai spus Iohannis.

Reamintim că atât Liviu Dragnea, cât şi alţi lideri ai coaliţiei PSD-ALDE au condamnat BNR şi pe guvernatorul Mugur Isărescu pentru creşterea inflaţiei, ajunsă la circa 5%, un nivel-record în ultimii opt ani. BNR a respins criticile şi a arătat spre politicile fiscale şi economice ale guvernului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Presedintele da semnale tot mai numeroase ca ar reveni pe tabla de joc. E incurajator pt BNR sa aiba un actor puternic care sa le apere imaginea in fata atacului PSD. Si celelalte institutii, plus Strada vor avea nevoie de Klauss, deci sper ca nu sunt doar niste spasme izolate, ci un nou mod, cu caracter permanent, de a face politica in vremea cancerului PSDist.