G4Media.ro

Iohannis a discutat cu Vera Jourova despre obiectivul României privind finalizarea, cât…

Sursa foto: presidency.ro

Iohannis a discutat cu Vera Jourova despre obiectivul României privind finalizarea, cât mai curând posibil, a MCV, iar monitorizarea să continue exclusiv prin mecanismul UE privind statul de drept

Președintele Klaus Iohannis a reiterat, luni, în întâlnirea cu vicepreședinta Comisiei Europene Vera Jourova, „obiectivul țării noastre referitor la finalizarea, cât mai curând posibil, a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), pe baza evoluțiilor pozitive înregistrate de România, iar monitorizarea să continue exclusiv prin mecanismul Uniunii Europene privind statul de drept, aplicabil tuturor statelor membre”, potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale.

Președintele Iohannis a primit-o luni, la Palatul Cotroceni, pe Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență.

În cadrul discuțiilor, Klaus Iohannis a transmis aprecierea față de deschiderea vicepreședintei CE pentru un dialog constructiv cu autoritățile române, precum și pentru cooperarea foarte bună în domeniile aferente portofoliului gestionat de oficialul european.

Președintele României a reiterat, cu acest prilej, atașamentul profund pro-european al țării noastre și implicarea activă în procesul de aprofundare a Uniunii Europene, pe baza valorilor și principiilor comune, subliniind „angajamentul politic pentru consolidarea statului de drept, reformele în domeniul justiției și lupta împotriva corupției”.

„Evocând evoluțiile pozitive deja înregistrate, Președintele Klaus Iohannis a exprimat încrederea că eforturile și rezultatele obținute de România în domeniul reformei justiției și luptei împotriva corupției vor fi reflectate pozitiv în cadrul raportului aferent mecanismului european privind statul de drept pentru anul 2022”, se arată în comunicat.

Totodată, președintele a reiterat obiectivul țării noastre referitor la finalizarea, cât mai curând posibil, a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), pe baza evoluțiilor pozitive înregistrate de România, iar monitorizarea să continue exclusiv prin mecanismul Uniunii Europene privind statul de drept, aplicabil tuturor statelor membre.

Președintele Klaus Iohannis s-a referit la deciziile recente ale Consiliului European de acordare a statutului de candidat Ucrainei și Republicii Moldova și perspectivei europene pentru Georgia, accentuând necesitatea unui sprijin și a unui ghidaj corespunzător din partea Comisiei Europene pentru aceste state, în vederea îndeplinirii etapelor următoare.

Totodată, Președintele României s-a referit și la situația de securitate din regiune, pe fondul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, prezentând măsurile de sprijin ale României atât pentru Ucraina, cât și pentru refugiații ucraineni.

Sursa foto: presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. sper ca UE nu a orbit chiar de tot.

 2. Halucinant…
  „Președintele României a reiterat, cu acest prilej, atașamentul profund pro-european al țării noastre și implicarea activă în procesul de aprofundare a Uniunii Europene, pe baza valorilor și principiilor comune, subliniind „angajamentul politic pentru consolidarea statului de drept, reformele în domeniul justiției și lupta împotriva corupției”.
  „Evocând EVOLUTIILE POZITIVE DEJA înregistrate, Președintele Klaus Iohannis a exprimat încrederea că eforturile și rezultatele obținute de România în domeniul reformei justiției și luptei împotriva corupției vor fi reflectate pozitiv în cadrul raportului aferent mecanismului european privind statul de drept pentru anul 2022”, se arată în comunicat.

  Citesc si nu-mi vine a crede…
  Ma tot intreb cum va arata acel „ultim” MCV care va aplauda „rezultatele obținute de România în domeniul reformei justiției și luptei împotriva corupției vor fi reflectate pozitiv în cadrul Raportului aferent mecanismului european privind statul de drept pentru anul 2022”!
  Aia de la UE ne cred pe noi, romanii, la fel de usor de mintit si aburit, cum ne crede dl Haos si politrucii lui?!!!

 3. Femeia asta nu e proastă, dimpotrivă!
  Zero valorează aceste cuvinte în fața Verei (și a noastră, evident).

 4. In ultimul Raport MCV din Iunie 2021, ia uite ce spunea DNA:
  G4media, 9 Iunie 2021″DNA atrage atenția că Raportul MCV punctează problemele nerezolvate care pot afecta lupta anticorupție: legile justiției, secția specială, deciziile CCR, deficitul de procurori și criza de resurse tehnice .”

  Sa intelegem ca din Iunie 2021 si pana azi au fost REZOLVATE?!!!!!

 5. tupeu maxim pe ficusul sef al m.a.f.i.e.i useliste… justitia masonica a m.afiotilor uselisti doar ce a aranjat dosarul plagiatorului penelist sef

 6. Ia uite ce scria G4media in 8 Iunie 2021 despre ultimul Raport MCV primit de Romania:
  „EXCLUSIV Raportul MCV critică România pentru că nu a desființat Secția Specială, pentru numirea procurorilor șefi la DIICOT și Parchetul General în ciuda avizului negativ al CSM/ Critici dure la adresa funcționării Consiliului Superior al Magistraturii și Inspecției Judiciare.”
  https://www.g4media.ro/exclusiv-raportul-mcv-critica-romania-pentru-ca-nu-a-desfiintat-sectia-speciala-pentru-numirea-procurorilor-sefi-la-diicot-si-parchetul-general-in-ciuda-avizului-negativ-al-csm.html

 7. E CA SI FINALIZAT.
  NOUA „justitie” A PARTIDULUI E LA COPERTA.

 8. asta e stire sau comunicat de la Cotroceni (departamentul de comunicari SPECIALE)?

 9. Ce va mai plac legile lui dragnea… Lasati MCV-ul in pace, hotilor!

 10. Finalizarea MCV nu tine de Uniunea Europeană, ci de România , care este necesar sa devină un stat democratic, de drept, cu o justiție independenta.

 11. Dulapul si noptiera le urez drum bun la Vladivostock .

 12. Si ce credeti ca doamna n-a vazut,fara sa vrea,”trofeele”lui Iohannis?Cu Otto,cu Carol,cu Europa lui rupta-n doua!