G4Media.ro

Ioana Mihăilă: Responsabil de inadvertențele în raportarea deceselor COVID este un comitet…

Ioana Mihăilă: Responsabil de inadvertențele în raportarea deceselor COVID este un comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu și membrii acestuia vor fi cercetați disciplinar

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că responsabil de inadvertențele în raportarea deceselor COVID este un comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu și membrii acestuia vor fi cercetați disciplinar.

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a prezentat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la solicitarea PSD, situaţia deceselor din cauza COVID-19. Demersul social-democraţilor a venit după ce Parlamentul a respins, în plenul reunit de săptămâna trecută, înfiinţarea unei comisii de anchetă privind raportările din perioada pandemiei, solicitată de PSD.

Răspunzând întrebărilor opoziției, Ioana Mihăilă a precizat că nu a tergiversat publicarea raportului, dar a solicitat și primit clarificări, pentru că „primează exactitatea datelor, nu rapiditatea comunicării”.

Ministrul Sănătății a precizat că verificările în legătură cu raportarea deceselor COVID au început în mandatul de ministru al lui Vlad Voiculescu.

Întreabtă de către deputatul PSD Alexandru Rafila cine este responsabil pentru inadvertențe și dacă s-au dat sancțiuni, Ioana Mihăilă a precizat: „Responsabilul din cadrul Ministerului Sănătății este un comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu și vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplinară a acestora”.

„Nu vom începe o vânătoare a vinovaţilor, dar avem la dispoziţie informaţiile necesare pentru a lua măsurile care se impun şi avem încă o dată dovada că sistemul are sincope şi că reforma este necesară şi asta vrem să facem – reformă în sistemul de sănătate”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, ministrul Sănătății a menționat că restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei au fost luate pe baza ratei de incidență, și nu a numărului de decese.

Citește și

Raportul privind decesele COVID a fost publicat: „Platforma Corona forms este sursa cea mai validă de informații, deși s-au identificat unele confuzii” / „Stabilirea numărului final de decese COVID, conform definiției OMS, este fezabilă după încetarea stării de pandemie”

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. O fi capabila doamna ministru, greu de apreciat
  La comunicare și spontaneitate e sub nivelul lui Vlad Voiculescu.

  • E prinsa la mijloc in N subiecte delicate, primite mostenire. Si nu primeste niciun ajutor din nici din partea premierului, nici din partea presei. Ba din contra, as zice 😉

   Asa ca cea mai buna comunicare e cea pe care o face acum: terna, fara declaratii contondente, fara lucruri care sa poata fi transformate usor in „breaking news”. A incerca sa faci mai mult acum e contraproductiv.

   Bine, in felul asta nici nu aflam prea multe despre cat ar putea sa performeze in mod real ca ministru intr-un minister foarte greu, dar e timp sa vedem si asta chiar din toamna lui 2021.

  • Tufă de Veneția și asta! Asta e tot la fel ca cioclul alalalt, numără morții ca altceva nu știe. Sănătatea poporului e un moft pentru ei. Ăștia cum deschid gura, zici că au căzut de pe altă planetă! Unde i-or fi găsit, că a jaleeee! Haștaguuu! Analfabetii în funcții mari, asta e reușita voastră. Ce dracului faceți cu țara asta? Păi Tătaru era parfum!

 2. Pai comitetul se ocupa de raportarea in acele platforme al numarului de morti?
  Am crezut ca spitalele si DSP-urile foloseau sistemele.
  Trebuia sa vina cu niste detalii. Prea vagi declaratiile.

  • Asa este când citesti pe diagonala. 🙂
   Comisia care a evidențiat diferența a fost instituită pe vremea lui Tătaru.
   Voiculescu a prins și el un subiect și doar făcea puține valuri.

 3. pe Digi spun ca sunt numiti de Tataru … aci de Voiculescu, radio Erevan exact ca la haznaua3

  • asa e, esti un adevarat analfabet functional, stii sa citesti, mai trebuie sa si pricepi.

   „mandatul precedent lui Vlad Voiculescu” – adica ministrul carer i-a precedat lui voiculescu. daca iti trebuie si dex gasesti.

  • Citeste mai bine.

   Si aici spune tot de Tataru, doar ca nu il numește. Probabil uitase numele lui.

  • Precedent lui Vlad Voiculescu = inainte de Voiculescu = Tataru

  • „Precedentul” lui Vlad Voiculescu……cine poate fi (ca ministru)? Ghici ghicitoarea mea!

 4. Adica este posibil ca intreg subiectul cu subraportarile sa fie fabricat de Voiculescu din nevoia de atentie si de contre cu restul guvernului.

  • Ai înțeles gresit. Mai citește o dată. Voiculescu e doar reper. Nu se referă la mandatul lui.

  • Greu maica, greu de tot cu analfabetismul asta functional! Asta e tot ce-ati priceput dvs. din articol, sau asta vi s-a trasat sarcina….prin plata cu ora sa comentati?

 5. dar stiti voi clar cine sunt vinovatii. Care sunt iar altii.

  Dupa ce se mai face inca o cercetare si alt comitet, o sa se ajunga la concluzia ca toti au avut dreptate si uite asa ne facem ca muncim la Ministerul Sanatatii.

  Reforme, socoteli, transparentizari, nimic? Asta e singurul proiect?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.