G4Media.ro

Ioana Mihăilă: Personalul medical care nu s-a vaccinat va trebui să se…

Ioana Mihăilă: Personalul medical care nu s-a vaccinat va trebui să se testeze periodic, pe cheltuială proprie

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că „personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se testează”.

„Urmează să modificăm Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical. Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în principal, în gând, pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare. Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorinţa noastră este să informăm şi să facilităm activitatea celor care sunt vaccinaţi. (…) La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală – personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a vizitat sâmbătă un cabinet unde se face vaccinarea în localitatea Porumbacu de Jos (judeţul Sibiu) şi a discutat despre vaccinare cu medicii de familie şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, conform Agerpres.

Sursa foto: Ioana Mihăilă / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

40 comentarii

 1. In sfârșit o măsură corectă

  • On 27 January, the Council of Europe signed Resolution 2361, which states that vaccinations in EU Member States should not be mandatory”, the post reads (here).“Furthermore, persons who have not been vaccinated may not be discriminated against in any way.

 2. Nu sunt de acord.
  1.Unde sunt dovezile din spate? Poate ea sa garanteze ca o persoana vaccinata nu transmite virusul? Nu, dimpotriva, chiar ti se spune ca o persoana vaccinara poate transmite in liniste. Vaccinarea nu face decat sa scada gravitatea bolii. Deci atunci de ce trebuie sa obiligi? E o decizie personala. Gandire de militian.
  2. Vaccinul nu e licentiat, are doar autorizatie de urgenta. Daca fac leucemie peste 5 ani de la vaccin donsoara dr o sa preia pe propria cheltuiala procesul?

  • Dar tu crezi ca o sa recunoasca ca ai facut leucemie de la vaccin peste 5 ani? Pai astia nu recunosc atacurile de cord facute imediat dupa vaccinare si tu vorbesti de ani.

  • Ar fi complet discriminatoriu.
   1. De ce nu e introdusă testare obligatorie pentru cei care nu sunt vaccinați anti hepatita B, de exemplu ? E boală mult mai agresivă decât Coviduț.
   2. De ce protecția după vaccin e considerată veșnică, iar după boală e luată în considerare doar 90 de zile ? Sunt deja multe studii serioase care arată că imunitatea după Covid la 9-11 luni e foarte bună. Unul recent în Nature ?

   A luat și distrusa asta calea politicienilor fără creier, dar cu agendă.

  • Hepatita se ia fara contact sexual sau sange?
   Ca covidul se ia fara contact direct.

  • @E dar poti tu garanta ca o persoana care are permis de conducere nu va cauza accidente? Nu, nu-i asa? Atunci de ce nu are voie toata lumea sa conduca masina, fara permis?

 3. Toți bugetarii trebuie injectați! Și pensionarii speciali.
  TOȚI!!!

  • Cu tampenia asta spusa…arati ca nu esti deloc diferit de useristi si vaxeri.

  • Poate-i mai rărește waxewala dacă liberalii nu-i răresc. Ce, nu am dreptate?
   Tu te-ai injectat? Ce mai stai?

  • Nu sunt de acord cu vaccinarea. Și nici de cum cu testarea, mai ales pe banii noștri. Ar face bine că să acorde sporuri pe secțiile unde personalul medical nu beneficiază și să angajeze personal.
   Nu mai aveți încasări?RUȘINE 🥶

 4. Oricum, toti se testeaza pe cheltuiala proprie doar ca nu e obligatorie.

 5. Corect. Trebuie gasita si modalitatea prin care pacientii sa fie informati – cine e vaccinat, testat etc

 6. Dacă spun ca o asemenea măsură e îndreptată împotriva pacienților probabil ca sunt taxat drept antisistem.
  Pe de alta parte klebsiella e mai prezenta în spitale decât covid. Ce faci acolo?

  • Nu, in primul rand esti antilogica. Pentru a evolua la antisistem e nevoie de mai multa inteligenta.

  • Atacul la persoana, agresivitatea in limbaj si aroganta nu sunt argumente.

 7. La plusere doar oameni fara discernaman se gasesc, a plecat vv si venit una mai proasta, tipic clasei politice romanesti.

 8. Nu am auzit de niciun studiu care sa dovedeasca faptul ca o persoana vaccinata nu ar transmite virusul in cazul infectarii. Daca lucrurile stau altfel, ajutati-ma cu un link la un astfel de studiu sa ma lumineze. Ceea ce stiu este ca vaccinarea foloseste in primul rand persoanei vaccinate si sistemului medical care nu va trebui sa consume resurse in cazul infectarii, fiind dovedit ca o persoana vaccinata este ferita de forme severe ale bolii.
  Cea mai buna forma de protejare a oamenilor cu care venim in contact, in eventualitatea in care am fi infectati, sunt mainile dezinfectate, masca, pastrarea distantei, aerisirea incaperii in care ne gasim. S-a schimbat ceva?
  Daca acestea sunt datele pe care le avem pana acum, care e logica deciziei oamenilor pusi vremelnic sa conduca? Astfel de decizii dau apa la moara celor care spun ca de fapt sunt alte interese decat sanatatea oamenilor.

  • @H2O,
   Ești un waxer adevărat.

  • Ce bine ar fi daca am avea schimb de opinii si argumente pro sau contra si nu am deturna discutia spre persoane. Argumentele ad hominem nu conving si nu fac bine nimanui.
   Multa sanatate.

  • Amelioreaza mult efectul bolii.

  • @apa chioara, dar de studii care sa arate ca vaccinul reduce semnificativ probabilitatea de a transmite virusul ai auzit? Nu? Atunci cauta-le, ca exista.

 9. Absolut normal si corect.

 10. Corect.

 11. Corect. Dacă nu dat afară la privat că oricum au privat dreptul pacienților

 12. Ar fi complet discriminatoriu.
  1. De ce nu e introdusă testare obligatorie pentru cei care nu sunt vaccinați anti hepatita B, de exemplu ? E boală mult mai agresivă decât Coviduț.
  2. De ce protecția după vaccin e considerată veșnică, iar după boală e luată în considerare doar 90 de zile ? Sunt deja multe studii serioase care arată că imunitatea după Covid la 9-11 luni e foarte bună. Unul recent în Nature ?

  A luat și distrusa asta calea politicienilor fără creier, dar cu agendă.

 13. Basescu avea o vorba „arde- i pe corupti”.

 14. @h2O

  „Ce bine ar fi daca am avea schimb de opinii si argumente pro sau contra si nu am deturna discutia spre persoane. Argumentele ad hominem nu conving si nu fac bine nimanui.”

  Esti mai nou pe aici, banuiesc? Sau cumva n-ai mai intrat pe G4 din 2019?
  Uite Barbu Badigardu ti-a transmis deja traditionalul ba-pa-matii si e plin de colegi de pestera de-ai lui pe aici sub obladuirea si miserupismul redactiei.
  Pe asta chiar ar trebui sa il faca mascota oficiala.

  Legat de studii. Exista si in Israel, UK si US, iar recomandarile recente ale autoritatilor americane se bazeaza pe faptul ca transmisia intre doua persoane vaccinate este aproape de zero. Dar daca pun linkuri nu se mai publica comentariul pana la pastele cailor. Poti gasi pe Google studiile de care zic.

  Chiar si cu persoane nevaccinate riscul de transmitere este redus, cei vaccinati nu pot avea virusul in cavitatile nasale si bucale decat o perioada foarte scurta dupa infectarea asimptomatica iar incarcatura virala expectorata este mult mai mica decat in cazul unuia nevaccinat care a fost infectat recent.

  Nu ca ar conta nimic din astea pentru trolli si sosoci care isi creaza convingerile complet independent de studii clinice.

 15. Singura logică a Ministresei e sa realizeze Planul la Înțepări, fiindcă si bizonii mioritici păcăliți cu 3 mici, o chifla si o apă la 0.5 l se cam termină !
  Trebuie actionata in instanță, macar sa plătească din buzunar daca bietul înțepat capătă vreo boală gravă sau, Doamne ferește, dă ortul cum atâția au facut-o deja…😪

 16. Hai, nu fi ipocrit! Daca erai bugetar tot asa gandeai?

 17. Hepatita B nu se transmite la fel de usor precum Covid. Daca tot cauti exemple de acest gen alege ceva mai apropiat ca mod de contaminare si infectiozitate. Ebola, ciuma, tuberculoza ….
  Pentru colegii care au facut efortul sa se posteze ca nu exista dovezi ca persoanele vaccinate nu transmit virusul, am trei sugestii:
  1. Google
  2. Statisticile privind rata infectarilor pe tari in fubctie de procentul de persoane vaccinate
  3. Un set de cursuri de virusologie, imunilogie si epidemiologie, ca sa intelegeti cum e cu transmiterea, incarcatura virala si altele de acest gen.
  Apoi postati in cunostinta de cauza.

 18. Cititi comunicatul INSP si vedeti cati vaccinati cu o doză sau ambele doze au fost testati pozitiv!
  38% dintre cei testați.
  500 de decese.

  Restul e propaganda grețoasă si restrangerea drepturilor pt a forta inocularea unui ser cu aprobare de urgență.
  Vaccinul va fi aprobat in 2023 cand se termină ,,studiile,,
  Pt detalii a se vedea comunicatele EMA

 19. De ce se cere VACCINARE si TESTARE si nu se cere dovada IMUNITATII? Imunitatea poate fi dobandita prin boala SIMPTOMATICA, boala ASIMPTOMATICA si prin VACCINARE. Cea mai importanta este IMUNITATEA si nu VACCINAREA. Daca sunt vaccinat si organismul nu a fabricat anticorpi la ce-mi foloseste vaccinarea ? Probabil pot fi fara anticorpi si dupa boala.
  De aceea este necesara dovada IMUNITATII nu dovada vaccinarii. O persoana imuna nu se mai poate imbolnavi nici nu poate fi sursa de boala pentru altii.

 20. Parca,vaccinarea nu era obligatorie!
  Discriminare si segregare
  Voiculescu si toanta asta,au baut amandoi din acelasi pahar!
  Obsesionata seringii aceasta subnornala!

 21. Personalul medical care nu se vaccineaza sa isi schimbe meseria

 22. Dar de ce vaccinarea e gratis, iar testarea nu?

  • On 27 January, the Council of Europe signed Resolution 2361, which states that vaccinations in EU Member States should not be mandatory”, the post reads. “Furthermore, persons who have not been vaccinated may not be discriminated against in any way.